svetovni dan čebel

Svetovni dan čebel poziva k do opraševalcev prijaznemu kmetijstvu

Danes obeležujemo svetovni dan čebel, tokrat je v ospredju poziv k do opraševalcev prijazni kmetijski pridelavi. Napovedanih je več dogodkov, osrednji v organizaciji Organizacije ZN za prehrano in kmetijstvo je bil že v petek, prihodnji teden pa bodo v Ljubljani podelili tudi nagrado zlata čebela.

Preberi »

Svetovni dan čebel: Vrednost opraševanja za slovensko kmetijstvo ocenjena na 120 milijonov evrov letno

V četrtek, 20. maja, bomo četrtič obeležili svetovni dan čebel, ki je namenjen osveščanju o pomenu vseh opraševalcev za kmetijstvo in ohranjanje biotske pestrosti. Vrednost opraševanja žuželk za slovensko kmetijstvo je ocenjena na 120 milijonov evrov letno. Ob svetovnem dnevu bo več dogodkov, med drugim bodo predstavili nagrado zlata čebela.

Preberi »

Ob svetovnem dnevu čebel bo na Ravnah srečanje čebelarjev iz vse Slovenije

Čebelarji iz vse Slovenije se bodo zbrali na osrednji letni slovesnosti, na 17. tradicionalnem čebelarskem prazniku, s katerim bodo obeležili 2. svetovni dan čebel. Prireditev z bogatim spremljevalnim programom, ki se je bo udeležila tudi ministrica dr. Aleksandra Pivec, bo potekala pod častnim pokroviteljstvom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, organizirajo pa jo Čebelarska zveza Koroške v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije ter Občino Ravne na Koroškem. Pestro dogajanje pa bo že na Ravnah tudi dan prej, prav tako pa na Prevaljah in v Mežici.

Preberi »