Search
Close this search box.

Kultura

Razstava Marčevski jin predstavlja dela 17 umetnic

V Murski Soboti bodo ob 18. uri v Business Point artu odprli razstavo z naslovom Marčevski jin, na kateri bodo na ogled dela 17 umetnic. Predsednik ZDSLU Zoran Poznič je ob tem povedal, da so ženske tudi v likovni umetnosti skrite očem in da kakovostne umetnice šele danes dobivajo svoje mesto v umetnostni zgodovini.

Preberi »

V Slovenj Gradcu letos razstavi del Bogdana Borčiča in Frana Bernekerja

Razstavni program Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu se letos posebej posveča 150. obletnici rojstva kiparja Frana Bernekerja in 10. obletnici smrti slikarja Bogdana Borčiča. Poleg tega bo galerija v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem na Ravnah na Koroškem obeležila tudi 60-letnico Forma vive Ravne.

Preberi »

Pred 160. leti je bila ustanovljena Slovenska matica

V skrbi za slovensko kulturo, znanost in jezik je bila 4. februarja 1864 ustanovljena takrat še tako imenovana Matica Slovenska. Jubilej so pri Slovenski matici obeležili s petkovo slavnostno akademijo, katere častna pokroviteljica je bila predsednica republike Nataša Pirc Musar. Drevi bo v Viteški dvorani Križank še slavnostni koncert.

Preberi »

O glasbi pred in za objektom na mednarodni razstavi v Slovenj Gradcu (FOTO)

Koroška galerija likovnih umetnosti drevi v Slovenj Gradcu odpira razstavo Glasba pred in za objektom, na kateri predstavlja izbor del tujih umetnikov Uweja Bressnika in Keitha Rowa. Njun projekt so v galeriji povezali z izbranimi artefakti slovenskih umetnikov Saše Vrabiča in Marka Batiste. Razstava bo v Slovenj Gradcu na ogled do 3. marca 2024.

Preberi »

Dogodki