Search
Close this search box.

Zanimivosti

Tropska hiša bogatejša za novo leglo ogrožene vrste opic

V Tropski hiši v Celju se je skotilo novo leglo beloglavčka, vrste opic, ki je v naravi skoraj izumrla, zato so jo med letoma 2008 in 2012 uvrstili na listo 25 najbolj ogroženih primatov na svetu. Po ocenah strokovnjakov v naravi živi le še okrog 6000 beloglavčkov, med njimi pa jih je le 2000 reproduktivnih, so sporočili iz Tropske hiše.

Preberi »

V Avstriji na javni televiziji ocvrli ogroženo vrsto ribe

Med kuharsko oddajo na avstrijski televiziji ORF so prejšnji teden ocvrli ogroženo vrsto ribe, kar je sprožilo val kritik, zlasti s strani ribičev. Tako televizija kot kuhar sta se že opravičila, češ da je šlo za splet nesrečnih okoliščin, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

Eurojackpot na Norveško, dobitek 2,4 milijona pa vplačan v Sloveniji

V petem letošnjem loterijskem žrebanju Eurojackpot je bil v torek izžreban glavni dobitek v višini 120 milijonov evrov, za katerega je bila zmagovalna kombinacija vplačana na Norveškem. Srečen pa je bil ta večer tudi za nekoga, ki je pravilno kombinacijo 5+1 vplačal preko spletne strani slovenske loterije, za kar bo dobil skoraj 2,4 milijona evrov.

Preberi »

V ljubljanski porodnišnici rodila četverčke

Minuli konec tedna so se v ljubljanski porodnišnici rodili četverčki, je na Facebooku objavila bolnišnica. Možnost za rojstvo četverčkov je zelo majhna, nazadnje so se v Ljubljani rodili leta 2015, je ob tem navedel predstojnik porodnišnice Gorazd Kavšek.

Preberi »

Dogodki