Zanimivosti

Celjska mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije razvija inovativno računalniško igro za otroke

Na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju v sodelovanju s partnerji razvijajo inovativno računalniško igro za otroke, namenjeno krepitvi ključnih podjetniških kompetenc in razvijanju podjetniške miselnosti pri otrocih. Triletni projekt Mali veliki podjetniki, ki ga bodo sklenili avgusta, je usmerjen v učenje podjetnosti.

Preberi »

Izginjajoče živalske vrste na pločevinkah piva

Pivovarna Bevog iz Gornje Radgone in Nacionalni inštitut za biologijo sta združila moči v akciji ozaveščanja o izginjajočih živalskih vrstah. V pivovarni so se odločili izdati posebno serijo piv, na kateri so upodobljene živali, ki jim grozi izumrtje. Z donacijo pa bodo podprli naravovarstvene raziskave ogroženih travniških ekosistemov.

Preberi »

Astronomi odkrili največjo doslej videno kozmično eksplozijo

Astronomi so sporočili, da so odkrili največjo kozmično eksplozijo, kar so ji bili kdaj priča. Znanstveniki so jo opisali kot ognjeno kroglo, stokrat večjo od našega Osončja, ki je pred več kot tremi leti nenadoma začela goreti v oddaljenem vesolju, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

Robert De Niro pri 79 letih sedmič postal oče

Ameriški filmski igralec Robert De Niro je v intervjuju pred svojim novim filmom za kanadski medij ET Canada povedal, da je pri 79 letih postal oče sedmega otroka. Novico je po poročanju ameriških medijev sporočil med promocijo filma O mojem očetu, ki v ameriške kinodvorane prihaja v prihodnjih dneh.

Preberi »

Turistični razgledi čez mejo: Motovunska pomladna bahatost

Istra ima v svoji kraški turistični pahljači kar nekaj dragih kamnov. In – Istra ni samo morje. Istra je najprej en velik zelen polotok, ki ga oblivata Kvarner in severni Jadran. Podeljena med Slovenijo na severu, kjer jo robijo Brkini in Čičerija ter Hrvaško, vse tja dol do Pule in obmorskih mest, ki jih Slovenci tako radi obiskujemo. Še posebej zdaj za majske praznike. Tartufi, vino in Parenzana so še posebni okras.

Preberi »

Koliko igralnic ima Slovenija?

Slovenija ima ogromno vrhunskih igralnic, kjer lahko uživate ob igranju najboljših iger na srečo na prelepih lokacijah s turističnimi znamenitostmi.

Preberi »

Novoletni dan v skladu z ljudsko dediščino sodi med tri božiče

Novoletni dan po ljudski dediščini sodi med tri božiče, med katerimi je poleg božičnega dne še praznik svetih treh kraljev, 6. januar. Kjer so pekli tri božične kruhe, so za novo leto spekli drugega od njih. Po drugi svetovni vojni je 1. januar postal dan, ko je treba pogledati, kaj je pod novoletno jelko ponoči pustil dedek Mraz.

Preberi »

Okrogla obletnica božične klasike White Cristmas

Pesem White Christmas (Beli božič), ki jo poje Bing Crosby, velja za najbolje prodajani singel na svetu. Sentimentalna božična klasika, ki jo je ameriški skladatelj ruskega rodu Irving Berlin ustvaril v topli Kaliforniji, v sebi skriva zanimivo zgodovino.

Preberi »

Na Bledu na ogled tudi Božičkova vas iz legokock

Zimsko pravljico na Jezerski promenadi na Bledu letos dopolnjuje razstava mojstrovin iz legokock, ki so na ogled v razstavišču pod Casinojem Bled tik ob Blejskem jezeru. Razstava je odprta od letošnje jeseni, v teh dneh pa so jo obogatili z novimi pridobitvami, povezanimi tudi z božičnimi prazniki.

Preberi »