Search
Close this search box.

Šport

Danes v Parizu tudi prvi slovenski nastopi na OI

Slovenski športniki in športnice bodo začeli s prvimi nastopi na poletnih olimpijskih igrah, ki se bodo uradno začele v petek, 26. julija. Rokometašice se bodo v skupinskem delu pomerile z Dansko, v kvalifikacijskih bojih pa bosta nastopila lokostrelca. Obisk v Parizu bo medtem začela predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Preberi »

Tadej Pogačar rekorde podira tudi na lestvici Ucija

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je po zmagi na dirki po Franciji še naprej prepričljivo vodilni na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci. Na njej ima zdaj tako rekordno število točk kot tudi prednost pred zasledovalci.

Preberi »

Pogačar do tretjega slavja na Touru z novo prepričljivo zmago

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec dirke po Franciji. Petindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je tretjič v karieri slavil na največji kolesarski dirki, potem ko je bil najboljši že v letih 2020 in 2021. Zadnjo etapo, vožnjo na čas od Monaca do Nice, je znova prepričljivo dobil in slavil šest etap na Touru.

Preberi »
ANSA/STA

Pogačar: Še sam ne vem, zakaj sem danes poskusil

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je tudi v navidez mirnem zaključku 17. etape napadel in “potipal” nasprotnike v zadnjem tednu dirke po Franciji. Za organizatorje je priznal, da še sam ni točno vedel, zakaj je danes napadel.

Preberi »

Dogodki