Search
Close this search box.

Šport

Nika Prevc z 19-leti še pred Planico osvojila veliki kristalni globus

Devetnajstletna Nika Prevc je še pred finalno tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk v sezoni 2023/24, ki bo prihodnji četrtek v Planici, osvojila sedmi slovenski veliki kristalni globus v zimskih športih na najvišji ravni in petega v smučarskih skokih. To ji je uspelo po 11. mestu na premieri svetovnega pokala na letalnici v Vikersundu.

Preberi »

Nika Prevc zmagovalka v Trondheimu, Nika Križnar četrta

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc (260,2 točke) je zmagovalka četrte tekme norveške turneje na veliki skakalnici v Trondheimu. Prevc je po prvi seriji zaostajala za domačinko Eirin Kvandal (258,6), v finalu pa jo je z izjemnim skokom preskočila in slavila svojo sedmo zmago v karieri. Z zmago je povečala prednost v svetovnem pokalu.

Preberi »

Janja Garnbret del priprav opravila na Japonskem

Janja Garnbret je del priprav na olimpijsko sezono 2024 opravila na Japonskem. V Tokiu je preživela tri tedne in se že vrnila domov. V Azijo se bo znova vrnila prihodnji mesec, ko bo po načrtih na Kitajskem nastopila na uvodnih tekmah svetovnega pokala v športnem plezanju. Slovenska šampionka danes praznuje 25. rojstni dan.

Preberi »

Domen Prevc vodi po prvi seriji v Oslu

Domen Prevc (137,2 točke) vodi po prvi seriji smučarskih skokov za svetovni pokal v Oslu. Prevc s 134 metri ni dosegel le odlične daljave, ampak je bil tudi slogovno izjemno lep, za kar mu je finski sodnik dosodil dvajsetico.

Preberi »

Dogodki