Search
Close this search box.

Politika

Policija ovadila premierja Goloba zaradi obtožb o vmešavanju v delo policije

Policija, ki je preverjala trditve nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar o vmešavanju premierja Roberta Goloba v delo policije, je slednjega kazensko ovadila, poroča TVS. Specializirano državno tožilstvo je zanje potrdilo prejem ovadbe. Golobov odvetnik Stojan Zdolšek pa je prepričan, da v Golobovih izjavah ni elementov kaznivega dejanja.

Preberi »

Nova ministra za obrambo in za šolstvo bosta prevzela posle na ministrstvih

Nova ministra za obrambo Borut Sajovic in za vzgojo in izobraževanje Vinko Logaj bosta danes na ministrstvih prevzela posle od svojih predhodnikov. Sajovic jih bo prevzel od premiera Roberta Goloba, ki je začasno vodil resor, potem ko je bil Marjan Šarec izvoljen za evropskega poslanca. Logaj pa bo posle prevzel od Darja Felde, ki je odstopil.

Preberi »

Po vrnitvi s počitnic ministrska ekipa na prvi redni seji

Ministrska ekipa Roberta Goloba se bo po počitnicah danes sestala na redni seji vlade. Na dnevnem redu je nekaj zakonskih predlogov, prvo popočitniško zasedanje vlade pa bo minilo tudi v znamenju popoplavnih ukrepov. Pred ministri bo predlog sklepa o določitvi odstranitve nekaterih objektov, po pričakovanjih pa tudi predlog novele zakona o obnovi.

Preberi »

Volivci podprli vsa štiri referendumska vprašanja

Po glavnini preštetih glasov kaže, da so se volivci na posvetovalnih referendumih večinsko izrekli za pri vseh štirih referendumskih vprašanjih. Najbolj prepričljivo so podprli uvedbo preferenčnega glasu na volitvah v DZ, najbolj tesen pa je bil izid pri vprašanju glede konoplje za omejeno osebno rabo, izhaja iz delnih neuradnih podatkov DVK.

Preberi »

Odprla so se volišča za evropske volitve in posvetovalne referendume

Ob 7. uri so se po državi odprla volišča za današnje evropske volitve, na katerih slovenski volivci izbirajo devet poslancev v Evropskem parlamentu, in za tri posvetovalne referendume. Na njih odločajo o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o preferenčnem glasu na volitvah v DZ, o rabi konoplje v medicinske namene in o osebni rabi konoplje.

Preberi »

Prevolnik Rupel zadržana do gojenja in posedovanja konoplje za osebno rabo

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je do gojenja in posedovanja konoplje za osebno rabo zadržana, so za STA pojasnili na ministrstvu. Ker gre za široko in kompleksno družbeno vprašanje, ministrica poudarja, se je treba o tej temi pogovarjati, upoštevati različne vidike in poiskati konsenz. Pri tem je treba prisluhniti stroki.

Preberi »