Search
Close this search box.

Politika

Zmagu Jelinčiču nov mandat na čelu SNS

V Žalcu je včeraj potekal 13. kongres Slovenske nacionalne stranke (SNS), katerega vodilo je bilo Slovenija pripada Slovencem – ne Balkanu, ne EU in ne ZDA. Na njem so bili izvoljeni trije novi podpredsedniki stranke, za predsednika stranke pa je bil ponovno, za štiriletni mandat, izvoljen dosedanji predsednik Zmago Jelinčič Plemeniti.

Preberi »

Predlog zakona o prostovoljnem končanju življenja razdelil poslance, Svoboda in SD bi odločitev prepustili državljanom

V Svobodi podpirajo predlog zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, ki ga je vložilo društvo Srebrna nit s podporo volivcev, vendar so med prvo obravnavo v DZ izpostavili, da bi morali o predlogu odločati državljani. S tem se strinjajo v SD. Levica predlog zakona podpira, v opozicijskih SDS in NSi pa mu ostro nasprotujejo.

Preberi »

Predsednica Pirc Musar podpisala odlok o razpisu evropskih volitev 9. junija

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes podpisala odlok o razpisu volitev poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Volitve bodo 9. junija, volilna opravila pa bodo začela teči 11. marca. Od tedaj bo možno tudi vlaganje kandidatur. Predsednica je pozvala tudi k udeležbi na volitvah in posvarila pred lažnimi novicami.

Preberi »

Ministrstvo za zdravje povečuje dostopnost do osebnega zdravnika in naslavlja potrebe pacienta

Na včerajšnji seji je vlada sprejela uredbo, s katero naslavlja potrebe pacientov. Uredba se osredotoča na krajšanje čakalnih dob in izboljšuje dostopnost čakajočih do prvih pregledov specialistično-ambulantnih obravnav, z uvedbo ambulant specializantov družinske medicine in vzpostavitvijo novega standarda ambulante pa prinaša tudi večjo dostopnost do osebnega zdravnika.

Preberi »

Minister Novak: Zadrževalniki so nujni, če nočemo, da bodo posledice take kot v Prevaljah, ko je bilo zaradi neodkupljenega zemljišča polovica Prevalj poplavljenega

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić in minister za naravne vire in prostor Jože Novak s sodelavci sta se včeraj sestala z deležniki v kmetijstvu. Gre za nadaljevanje iskanja rešitev tako imenovanih stavkovnih zahtev kmetov. Ministrica je po srečanju dejala, da je to potekalo v konstruktivnem vzdušju.

Preberi »

Švarc Pipan: Predsedniku vlade je včeraj ponudila svoj odstop

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je na včerajšnjem sestanku predsedniku vlade Robertu Golobu ponudila svojo odstop. Strinjala sta se, da ministrica ostaja na položaju, dokler bo potrebno, da se “situacija resnično razčisti, predvidoma dva do tri tedne”, je ministrica nocoj dejala v oddaji Marcel na Televiziji Slovenija.

Preberi »