Politika

Mesec: Za uskladitev pokojnin prihodnje leto okrog 550 milijonov

V predlogu proračuna za prihodnje leto je za 8,2-odstotno uskladitev pokojnin predvidenih okrog 550 milijonov evrov, je po današnji seji vlade dejal minister za delo Luka Mesec. Napovedana uskladitev temelji na trenutnih ocenah Umarja glede rasti plač in inflacije, je pojasnil in dodal, da večjih odstopanj od napovedane številke ne pričakuje.

Preberi »

Zaradi posledic poplav se transferji posameznikom in družinam ne bodo zvišali, prihaja pa dobra novica za upokojence

Vlada je potrdila paket proračunskih dokumentov za leti 2024 in 2025. Prioriteto za naslednji dve leti predstavlja financiranje ukrepov za odpravo posledic letošnjih poplav. V predlogu sprememb proračuna za leto 2024 je načrtovanih 14 milijard evrov prihodkov in 16,2 milijarde evrov odhodkov, za leto 2025 pa je načrtovanih 14,56 milijarde evrov prihodkov in 15,82 milijarde evrov odhodkov.

Preberi »

Ministrstvo: Brezplačne upokojenske vozovnice za javni promet ostajajo

Potem ko je v zadnjih dneh v javnosti završalo zaradi izjav predstavnika ministrstva za okolje, podnebje in energijo glede možnosti ukinitve brezplačnih upokojenskih vozovnic za javni potniški promet, na ministrstvu mirijo, da se to ne bo zgodilo. Kot so zagotovili za STA, je vlada v ponedeljek sklenila, da brezplačne vozovnice za zdaj ostajajo.

Preberi »

V ujmi prizadeta Koroška ob vladnem obisku pričakuje konkretne odgovore

Vlada premierja Roberta Goloba bo v sredo obiskala Koroško. Občine, gospodarstvo in prebivalci regije od obiska pričakujejo predvsem konkretne odgovore na odprta vprašanja, povezana s sanacijo. Še naprej so v ospredju tudi zahteve po hitri cesti in podpori za konkurenčno gospodarstvo, zaskrbljujoča je demografska slika.

Preberi »

Anketa POP TV: Podpora vladi znova pod 50 odstotki

Javnomnenjska podpora vladi je mesec dni po katastrofalnih poplavah znova padla, podpira jo namreč manj kot polovica vprašanih, kaže raziskava Mediane, ki jo je opravila za POP TV. Med strankami sta na vrhu skoraj povsem izenačeni SDS in Gibanje Svoboda, na tretje mesto pa se je povzpela Levica.

Preberi »