Politika

Koalicijski poslanci za enake pravice istospolnih, opozicijski za spoštovanje “naravnih zakonitosti”. Alenka Helbl: “Če samo enemu otroku zagrenimo življenje, smo naredili veliko napako”

Poslanci so v razpravi o predlogu sprememb družinskega zakonika, ki istospolnim parom omogoča sklenitev zakonske zveze in posvojitev otrok, dodatno pojasnili stališča svojih poslanskih skupin. Po mnenju koalicije je skrajni čas, da istospolni dobijo enake pravice kot raznospolni, po mnenju opozicije pa to ni v skladu z “naravnimi zakonitostmi”.

Preberi »

Predsedniški kandidati na prvem soočenju o položaju starejših

Osem predsedniških kandidatov je danes v okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje soočilo svoje poglede o položaju starejših v družbi. Kot ključne izzive so po večini izpostavili uveljavitev zakona o dolgotrajni oskrbi, pokojninsko in zdravstveno reformo ter krepitev vezi med mlajšo in starejšo generacijo.

Preberi »

Miran Pušnik bo kandidiral za župana Podvelke

Pri Koroških Novicah bomo preverjali pripravljenost na vročo volilno jesen. Tako smo že poročali o kandidatih in kandidatki, ki naj bi kandidirali v nekaterih koroških občinah. Med drugim tudi v Podvelki, kjer pa se bo po najnovejših informacijah za županski stolček potegoval Miran Pušnik.

Preberi »

Za predsedniško tekmo vloženih devet kandidatur 

Do izteka roka za vložitev kandidatur na volitvah predsednika republike, ki bodo 23. oktobra, je bilo vloženih devet kandidatur. Kot so sporočili iz Državne volilne komisije (DVK), je kandidaturo kot zadnji s podpisi šestih volivcev vložil Edén Fohatóm na predlog Društva za srečno življenje Belis.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Golobova vlada ponovno z rekordno podporo

Vlada je v septembrski anketi Mediane za POP TV zopet dosegla rekordno podporo po zadnjih volitvah. Vladi je podporo izreklo 58,9 odstotka vprašanih, 28,8 odstotka ji nasprotuje, 12,3 odstotka vprašanih je neopredeljenih. Med strankami ima najvišjo podporo Gibanje Svoboda, in sicer 30,9 odstotka, sledi SDS s 17,9 odstotka glasov.

Preberi »

Kdo se bo na Prevaljah potegoval za županski stolček?

Pri Koroških Novicah bomo preverjali pripravljenost na vročo volilno jesen. Tako smo že poročali o kandidatih in kandidatki, ki naj bi kandidiral v dravograjski, slovenjgraški in mislinjski občini, danes pa smo se ustavili na Prevaljah, kjer se bo za županski stolček, kot kaže, potegovalo več kandidatov.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.