Dravograd

Previdno. Na plano so spet prišli za psa izredno nevarni močeradi

V deževnih pomladnih dneh se lahko na sprehodih srečamo z močeradi, ki so za ljudi povsem nenevarni, za psa pa pogosto usodni. Strup sicer pršijo le takrat, ko se počutijo ogrožene, psi pa so do njih po večini previdni, saj jih svarilne barve opozarjajo na nevarnost. Previdnost pa vseeno ni odveč.

Preberi »

Policija je v prvih dveh mesecih letošnjega leta ugotovila 6569 kršitev neuporabe varnostnih pasov. Pričenjajo s preventivno akcijo

Neuporaba varnostnega pasu ostaja aktualna problematika. Policija je v prvih dveh mesecih letošnjega leta ugotovila 6569 kršitev neuporabe varnostnih pasov. Kljub temu, da je med epidemijo manj prometa, pa je naraslo število kršitev uporabe otroških sedežev, so iz AVP sporočili pred začetkom nacionalne preventivne akcije Varnostni pas.

Preberi »

Promocija cepljenja proti covidu-19: NIJZ ima za pripravo promocijskih aktivnosti v okviru projekta predvidenih približno 40.000 evrov

Promocija cepljenja proti covidu-19 pod okriljem ministrstva, Ukoma in NIJZ bo med drugim usmerjena v posamezne ciljne skupine. Na vladi ob tem izpostavljajo pomen regionalnih medijev za nagovarjanje lokalnih skupnosti. V kratkem bodo vzpostavili samostojno spletno stran o cepljenju, obeta pa se tudi kampanja na družbenih omrežjih #CepimoSe.

Preberi »

V Sloveniji leta 2019 zavrgli 12,3 kilograma oblačil na prebivalca

V Sloveniji je bilo leta 2019 zavrženih 25.079 ton oblačil oz. 12,3 kilograma na prebivalca, je pokazala raziskava društva Ekologi brez meja v sodelovanju s partnerjema. Razlog, da oblačila hitreje kot v preteklosti postanejo neuporabna, je v slabi kakovosti materialov oblačil iz trgovin s hitro modo, so ugotovitve povzeli v sporočilu za javnost.

Preberi »

Glasbeniki s peticijo pozivajo vlado k postopnemu odpiranju javnih prireditev

Pet pobudnikov je začelo zbirati podpise za postopno odpiranje javnih prireditev in okrevanje prireditvenega sektorja po epidemiji. Kot je razvidno iz peticije je po njihovem mnenju to zadnja možnost za rešitev poletja in sektorja. Obenem pa želijo s tem sporočiti vladi, da je zadnji čas, da se predloge Koalicije glasbenega sektorja vključi v prihajajoči protikoronski paket.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun