Radlje ob Dravi

FOTO: Znani nagrajenci za Inovacije koroške regije za leto 2023

Podelitev priznanj najboljšim inovacijam v Koroški regiji za leto 2023, je gostilo podjetje O.P.S. Breznik d.o.o. na Muti. Rdeča nit in slogan letošnjega razpisa za inovacije je ”Inovacije so energija.” oziroma, kot so se poigrali z Einsteinovo formulo: ”Inovacija = ideja x energija 2”. V okviru razpisa so prejeli 16 inovacijskih predlogov. Komisija za inovacije, v sestavi: predsednik Matjaž Aberšek, ter člani Zoran Zajamšek, Simon Smolak, Jože Apat in Sandi Markon, je inovacijske predloge ocenila, inovatorji pa so imeli tudi osebne predstavitve inovacijskih predlogov na Koroški gospodarski zbornici.

Preberi »

Sonce je brezplačen vir energije z ogromnim potencialom. Izkoristite ga s pomočjo podjetja BeSolar

Predstavljamo vam podjetje BeSolar, s sedežem v Mariboru in s poslovnima enotama v Ljubljani ter Slovenj Gradcu, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo postavljanja sončnih elektrarn. Vgrajujejo tehnološko dovršeno opremo z dolgo življenjsko dobo, preverjenih proizvajalcev. Zagotavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo ter poskrbijo, da postanete zadovoljen lastnik male sončne elektrarne.

Preberi »

Bencin in dizel dražja

Cene pogonskih goriv zunaj avtocest so se opolnoči spremenile. Liter 95-oktanskega bencina je dražji za tri cente in stane 1,412 evra za liter, dizelsko gorivo je dražje za 0,6 centa in stane 1,432 evra za liter, kurilno olje pa je dražje za en cent in stane 1,020 evra za liter.

Preberi »