koronavirus

V ponedeljek potrdili 150 okužb več kot dan prej

V ponedeljek so v Sloveniji ob 1773 PCR testih potrdili 181 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 10,2 odstotka. Trenutno je v državi po ocenah NIJZ aktivnih 1195 primerov okužb, sedemdnevno povprečje potrjenih okužb pa znaša 97.

Preberi »

Precepljenost je za zaustavljanje različice delta prenizka. Janša: “Cepimo se in omogočimo normalno življenje in šolanje v jeseni”

Vlada je pretresala epidemiološko situacijo v državi in Evropi, je razvidno iz njenih objav na družbenem omrežju Twitter. Kot ugotavlja, različica koronavirusa delta predstavlja 98 odstotkov potrjenih primerov v Sloveniji, veliko okužb naj bi bilo uvoženih s Hrvaške in iz Grčije. Precepljenost je za zaustavljanje različice delta prenizka, opozarja.

Preberi »

Cvar: “V vsakem primeru smo v prekršku, če preverimo PCT ali ne.” Že danes bi lahko vlada odločala o spremembi spornega odloka

Predstavniki malega gospodarstva od vlade še vedno pričakujejo več informacij glede preverjanja pogojev PCT v dejavnostih, kot je gostinstvo, že danes bi lahko vlada odločala tudi o spremembi spornega odloka, je za STA po današnjem srečanju delovne skupine povedal Blaž Cvar iz OZS. Skupina se je sicer strinjala, da je pogoj PCT neizogiben.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.