koronavirus

Ministrstvo zdravstvene domove pozvalo k ponovni vzpostavitvi cepilnih centrov za cepljenje proti covidu-19

Ministrstvo za zdravje je prejšnji teden zdravstvene domove na podlagi priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) z dopisom pozvalo, naj ponovno vzpostavijo cepilne centre za cepljenje proti covidu-19. Cepivo, ki je prilagojeno podrazličici koronavirusne različice omikron XBB.1.5, bodo v cepilne centre prvič dostavili v četrtek.

Preberi »

Pred tremi leti razglašena pandemija covida-19

Svetovna zdravstvena organizacija je pred tremi leti razglasila pandemijo covida-19, ki je navkljub odpravam večine omejevalnih ukrepov še vedno ni konec. Od marca 2020 se je glede na podatke WHO z novim koronavirusom potrjeno okužilo približno 760 milijonov ljudi, umrlo jih je okrog 6,8 milijona.

Preberi »

Pred tremi leti v Sloveniji potrdili prvo okužbo s koronavirusom

Na današnji dan pred tremi leti so v Sloveniji potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, in sicer pri Ljubljančanu, ki je pripotoval iz Maroka prek Italije v Slovenijo. Doslej so v Sloveniji po podatkih NIJZ potrdili preko 1.329.000 okužb, a po treh letih virus zaradi spremenjenih okoliščin na vsakdanje življenje skorajda nima več vpliva.

Preberi »

WHO opozarja na širjenje koronavirusne podrazličice XBB.1.5 v Evropi

Po navedbah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je nova podrazličica koronavirusa XBB.1.5 v porastu tudi v Evropi. Na to kažejo zadnji podatki iz nekaterih držav, je danes dejal regionalni direktor za Evropo pri WHO Hans Kluge. Ob tem je zagotovil, da si prizadevajo oceniti morebitni vpliv te nove podrazličice omikrona.

Preberi »

Svet bo po pandemiji covida v novo leto vstopil bolj sproščeno

Ljudje po vsem svetu danes nestrpno pričakujejo vstop v leto 2023. V preteklih dveh letih so marsikje zaradi strogih ukrepov za zajezitev širjenja pandemije covida-19 odpovedali množična silvestrovanja na prostem. Danes pa se bodo silvestrovanja po svetu vendarle vrnila v normalo.

Preberi »

Covidni dodatki: Tudi preko 16.000 evrov za delo v rizičnih razmerah

Računsko sodišče je v prečni reviziji izplačevanja dodatkov zaradi epidemije covida-19 v letu 2021 v šestih javnih zdravstvenih zavodih ugotovilo, da so imeli zavodi različen pristop pri določitvi pogojev za priznanje dodatkov. Posledično so uslužbenci na primerljivih delovnih mestih prejemali dodatke v različnem obsegu.

Preberi »

Dogodki