koronavirus

Med epidemijo koronavirusa potrdili manj okužb s hivom

Bolniki s hivom sodijo med ranljive skupine za okužbo z novim koronavirusom. Epidemija pa vpliva tudi na odkrivanje okužb s hivom, teh je bilo potrjenih manj kot druga leta. Po besedah Janeza Tomažiča s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana bi pri odkrivanju okuženih s hivom lahko pomagali testi za domačo uporabo.

Preberi »

Hrvaška v torek zaostruje ukrepe za vstop v državo

Hrvaška bo v torek do 15. decembra zaostrila ukrepe za vstop v državo za potnike, ki ne prihajajo z zelenih območjih Evropske unije, torej tudi Slovenije. Zanje bo obvezen negativen test na covid-19. Vlada je na današnji seji predlagala tudi uvedbo denarnih kazni za kršitelje ukrepov proti covidu-19 in pripravila nov paket pomoči gospodarstvu.

Preberi »

Na Koroškem v nedeljo 27 novih okužb

V nedeljo so največ okužb z novim koronavirusom znova odkrili v Mariboru (34), tri več kot v Ljubljani. Tudi delež aktivno okuženih je v mariborski občini višji kot v ljubljanski. Najvišji delež trenutno okuženih pa so imeli v občini Križevci (2,708 %), sledijo ji Poljčane (2,444 %) in Turnišče (2,303 %).

Preberi »

Jereb: Gibljemo se po robu zmogljivosti našega zdravstvenega sistema

Sedanje razmere glede prostih navadnih in tudi intenzivnih bolnišničnih postelj za covidne bolnike v državi so kritične, sprehajamo se po meji obvladljivosti razmer, opozarja vodja oddelka intenzivne terapije infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb. Glede na epidemiološke razmere pa vrha po njegovi oceni zelo verjetno še nismo dosegli.

Preberi »

Koroška regija z najvišjo 14-dnevno incidenco v državi

Vladni govorec Jelko Kacin je na dopoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 predstavil nekaj podrobnosti glede okužb v zadnjih dneh ter napovedal, da se bo v sredo sestala strokovna skupina vlade. Vlada pa bo o morebitnem sproščanju ali podaljšanju ukrepov odločala v četrtek.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila