Ribnica na Pohorju

Koroška kmalu prva slovenska invalidom prijazna regija

Jutri bosta Geodetski inštitut Slovenije (GIS) in Beletrina pripravila spletni dogodek v okviru projekta Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi, ki ga financira Ministrstvo za infrastrukturo. Kot so zapisali organizatorji gre za enega najpomembnejših vseslovenskih projektov, namenjenih vključevanju ranljivih skupin v družbo, tako da se jim omogoči neovirano gibanje v posameznih občinah in med njimi. Posebna pozornost gre koroški, ki bo postala prva invalidom prijazna regija.

Preberi »

Koronavirus: Najnovejši podatki za koroško regijo

Po podatkih vlade so v torek opravili 2643 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 118 okužb. Pozitivnih je bilo torej 4,5 odstotka PCR testov. Po podatkih Covid-19 sledilnika na Koroškem niso potrdili novih okužb.

Preberi »

Projekt Pohorka: Tudi mislinjski župan opozoril na problematiko voženj z motornimi vozili v naravnem okolju

Naravo na Pohorju s svojimi posegi ogroža človek, najbolj so problematične vožnje z motornimi vozili na za to nedovoljenih območjih. Del aktivnosti za varstvo narave in iskanje ravnovesij izvajajo partnerji projekta Pohorka, ki so ga danes predstavili na Kopah. Še več pa si vsi obetajo od načrtovane razglasitve Regijskega parka Pohorje.

Preberi »

Včeraj na Koroškem ena nova okužba

Po podatkih vlade so v ponedeljek opravili 2330 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 112 testov oz. 4,8 odstotka. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem potrdili eno novo okužbo.

Preberi »