Ribnica na Pohorju

Po mokrem in hladnem maju se začenja meteorološko poletje, ki naj bi bilo nadpovprečno vroče

Po dokaj mokrem in hladnem maju se danes začenja meteorološko poletje. V prvih poletnih dneh se obeta nekoliko toplejše vreme, izrazito visokih temperatur pa ne bo. Tudi kakšnega vročinskega vala še ni na vidiku, je za STA povedal vremenski prognostik Blaž Šter. Dolgoročne napovedi sicer kažejo, da naj bi bilo letošnje poletje nadpovprečno vroče.

Preberi »

Konec tedna sončen s plohami

Danes bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Šibka burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od

Preberi »

Po Telekomu tudi T-2 v dvig cen storitev

Telekomunikacijski operater T-2 z julijem viša cene mobilnih in fiksnih naročniških paketov. Cene aktualnih naročniških paketov bodo višje za od dva do tri evre, izhaja iz današnje objave sprememb cenika. Pred tem so pri Telekomu Slovenija s 1. majem dvignil cene nekaterih mobilnih in fiksnih naročniških paketov.

Preberi »

Pazljivo pri izbiri delodajalca

Sicer je res, da ste oseba, ki se ponuja na trgu delovne sile, a to ne pomeni, da si ne smete poiskati delodajalca, ki bo z vami ravnal dobro. Zato smo identificirali nekaj značilnosti, ki so stalnica med odličnimi oziroma uglednimi delodajalci in jih lahko prepoznate tudi sami na naslednjem razgovoru za delo.

Preberi »

Stekla je akcija za naj planinsko kočo 2023 tudi na Koroškem

Spletni portal Siol in Planinska zveza Slovenije sta že devetič zapored zapored zagnala akcijo Naj planinska koča. Obiskovalci slovenskih planinskih koč bodo lahko za 152 sodelujočih koč, od tega 29 visokogorskih in 123 na nižje ležečih predelih, glasovali do 5. septembra, so sporočili organizatorji akcije.

Preberi »

Svetovni dan brez tobaka pod geslom Za Slovenijo brez tobaka in nikotina 2040

Današnji svetovni dan brez tobaka pod geslom Za Slovenijo brez tobaka in nikotina 2040 zaznamuje zaostrovanje zakonodaje, ki prepoveduje arome in aromatične snovi v ogrevanih tobačnih izdelkih. NIJZ opozarja da elektronske cigarete, ki so napačno zaznane kot manj škodljive od klasičnih cigaret, uporablja vse več otrok in mladostnikov.

Preberi »