Mislinja

V soboto 569 novih okužb

Po podatkih vlade so včeraj v Sloveniji ob 2497 PCR testih in 570 HAGT opravljenih testih, kar je skupno 3067, potrdili 569 novih okužb s covidom-19. Umrlo je 40 oseb s potrjeno okužbo.

Preberi »

Za cepljenje v Zdravstveno reševalnem centru Koroške se ni odločilo le pet zaposlenih

Zdravstveno reševalni center Koroške je regijski javni zavod, ki opravlja dejavnost mobilnih enot nujne medicinske pomoči in reševalnih prevozov na območju celotne Koroške regije. V želji, da čimbolj zaščitijo sebe in druge so tudi pri njih začeli s cepljenjem. Prvo dozo je prejelo 65% njihovih zaposlenih, s cepljenjem pa nadaljujejo naslednji teden, je pojasnila direktorica Marijana Kašnik.

Preberi »

V četrtek potrdili 1478 novih okužb

Po podatkih vlade so v četrtek v Sloveniji ob 11.218 opravljenih PCR in hitrih testih potrdili 1478 okužb z novim koronavirusom. Po novih vladnih podatkih je umrlo 28 covidnih bolnikov.

Preberi »

Ni znano, ali lahko kljub cepljenju z mRNK cepivom širimo virus

Mnoga cepiva poleg tega, da ščitijo pred boleznijo, zaščitijo cepljenega tudi pred prenašanjem okužbe. Pri do sedaj registriranih cepivih proti covidu-19 v EU – v obeh primerih gre za mRNK cepivi – še ni znano, do kolikšne mere lahko cepljeni ljudje prenašajo in širijo novi koronavirus.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun