Search
Close this search box.

Izobraževanje odraslih na MOCIS-u: Ključ do novih priložnosti

Ali ste kdaj pomislili, da nikoli ni prepozno za vrnitev v šolske klopi, da končate osnovno šolo, si pridobite srednješolsko izobrazbo ali se prekvalificirate?

MOCIS, Center za izobraževanje odraslih, poleg srednješolskega formalnega izobraževanja že vrsto let izvaja OSNOVNO ŠOLO ZA ODRASLE. Trenutno so na Koroškem edini, ki izvajajo ta program. Program je za udeležence brezplačen, saj ga financira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Torej, interes in spodbuda s strani države je, le še tisti, ki niste uspeli redno končati osnovnošolske obveznosti, zberite pogum in pridite. Z podporo MOCIS-a boste pozabili na morebitne slabe izkušnje in spoznali, da zmorete več.

Pridobitev izobrazbe ali prekvalifikacija tudi pri 30., 40. ali 50. letih je pot do novih možnosti in priložnosti, ne glede na vašo trenutno stopnjo izobrazbe ali poklicno pot.

Kaj pravzaprav ponuja srednješolsko izobraževanje odraslih? Poleg pridobivanja formalne izobrazbe in s tem javnoveljavnega spričevala vam omogoča tudi pridobivanje novih veščin in znanj, ki so ključnega pomena v sodobnem svetu.

Eden najpomembnejših vidikov srednješolskega izobraževanja odraslih je prilagodljivost. Na MOCIS-u se zavedajo vaših službenih in zasebnih obveznostih in zato izvajajo predavanja tudi na daljavo. Vso gradivo je na voljo v spletnih učilnicah in zato ni dodatnih stroškov.

Naj vas strah ali drugi dvomi in predsodki ne ovirajo pri vaših odločitvah. Kot podpora pri izobraževanju na MOCIS-u delujeta Svetovalno središče za izobraževanje odraslih in Središče za samostojno učenje, kjer ob podpori izkušenih mentorjev in svetovalcev izpolnjujete obveznosti korak za korakom. Torej, zakaj ne bi stopili korak naprej in si zagotovili boljšo prihodnost?

Že več kot 20 let na MOCIS-u izvajajo izobraževanja v naslednjih programih: trgovec, predšolska vzgoja in ekonomski tehnik. Pred leti so začeli še z izobraževanjem za poklica računalnikar in tehnik računalništva.

Zavedajo se, da je svet vse bolj digitalen. Torej, bodoči računalnikarji in tehniki računalništva – DOBRODOŠLI.

V primeru, da še nimate poklica, je pr(a)va izbira srednje poklicno izobraževanje RAČUNALNIKAR. Uspešno zaključen triletni program omogoča pridobitev IV. stopnje izobrazbe. Pogoj za vpis je zaključena osnovna šola ali nižje poklicno izobraževanje.

Če poklic že imate (računalnikar, elektrikar različne smeri, mehatronik operater, avtoserviser ali avtomehanik) in s tem pridobljeno IV. stopnjo izobrazbe, je dvoletni nadaljevalni program poklicnega tehniškega izobraževanja – TEHNIK RAČUNALNIŠTVA najboljša in najhitrejša izbira za pridobitev V. stopnje izobrazbe.

Imate končan štiriletni program katerekoli strokovne smeri ali gimnazijo? Mogoče imate opravljeno tudi maturo? Lahko vam ponudijo tudi poklicni tečaj – TEHNIK RAČUNALNIŠTVA, ki traja eno leto in je prava izbira za prekvalifikacijo in pridobitev računalniškega znanja, ki je danes nujno potrebno pri delu.

Naj postane MOCIS-ov slogan ”Naj teče učenje skozi življenje” tudi vaš.

Vabljeni, da se oglasite na sedežu MOCIS-a, našli jih boste na naslovu Meškova ulica 21, 2380 Slovenj Gradec.

Za vse ostale informacije obiščite njihovo spletno stran in jih spremljajte na Facebooku.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Ali ste kdaj pomislili, da nikoli ni prepozno za vrnitev v šolske klopi, da končate osnovno šolo, si pridobite srednješolsko izobrazbo ali se prekvalificirate?