Novice

S projektom READY4USE našli nove rešitve za uporabo sedimentov

Dravske elektrarne Maribor (DEM), ki so največji proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov, so v sodelovanju z Zavodom za gradbeništvo in ljubljansko fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo po treh letih zaključile projekt vrednotenja in remediacije sedimentov za nadaljnjo uporabo v gradbenem sektorju.

Preberi »

Sij začel pred prodajni postopek nove izdaje obveznic

Družba Sij je začela predprodajni postopek za novo izdajo trajnostnih obveznic. Namen izdaje je razpršitev dolgoročnih virov financiranja, med drugim dolgoročnih naložb v proizvodno tehnologijo. Ob tem je objavila napoved za letošnje leto, v katerem namerava skupina ustvariti od 906 milijonov do 1,1 milijarde evrov prihodkov od prodaje.

Preberi »

Na Koroškem še naprej veliko vprašanj glede mulja. Nevarnih je približno 25.000 kubičnih metrov. Deponirali bi ga naj v Žerjavu

Koroški župani po predstavitvi dodatnih analiz naplavljenega mulja izpostavljajo vrsto še odprtih vprašanj. Med drugim jih v Dravogradu bega, da je prvotno analizirani mulj s preseženimi vrednostmi težkih kovin zdaj opredeljen kot nenevaren odpadek. V Kocerodu so medtem pripravljeni sprejeti nekaj količin nenevarnega odpadka na odlagališče Zmes.

Preberi »