Search
Close this search box.

Novice

Na cestah nastajajo zastoji

Začetek prazničnega konca tedna pričakovano poteka tudi v znamenju zastojev na cestah. Gneča je po podatkih prometnoinformacijskega centra med drugim na ljubljanski zahodni in južni obvoznici, na delih primorske avtoceste ter na cesti Lesce-Bled.

Preberi »

Raziskava: Avstrija najbolj zaželena delovna destinacija Slovencev

Najbolj zaželena destinacija Slovencev za delo v tujini je Avstrija, boljši finančni pogoji pa so najpomembnejši razlog za delo zunaj lastne države, je pokazala raziskava zaposlitvenega portala Mojedelo.com in družbe Boston Consulting Group. V Slovenijo pa si medtem najbolj želijo priti delavci iz Bosne in Hercegovine ter Srbije.

Preberi »

Danes praznujemo dan upora proti okupatorju

V Sloveniji danes praznujemo državni praznik, dan upora proti okupatorju. Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo danes položila venec k spomeniku OF v Rožni dolini v Ljubljani. Osrednja državna slovesnost je sicer že v petek potekala v Črnomlju, po državi pa so se že zvrstile številne občinske in regionalne slovesnosti.

Preberi »

Plače javnih uslužbencev z junijem višje

Državni zbor je s 63 glasovi za in nobenim proti sprejel spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki usklajujejo plače zaposlenih v javnem sektorju z rastjo cen življenjskih potrebščin. V skladu z dogovorom s sindikati javnega sektorja se bodo plače javnih uslužbencev z junijem zvišale za 3,36 odstotka.

Preberi »

Dogodki