Muta

Izvršena prva izplačila za poškodovane stanovanjske objekte

Finančna uprava RS (Furs) je včeraj lastnikom stanovanj in hiš nakazala prvih 4,57 milijona evrov predplačil za obnovo stanovanj, poškodovanih ob poplavah in plazovih v začetku avgusta. Do danes je ministrstvo za naravne vire in prostor nakazalo 218,5 milijona evrov predplačil za nujno sanacijo občinam, ki so podale zahtevke.

Preberi »

Otroke ponoči obiskal Miklavž

Otroke je ponoči obiskal sv. Miklavž, prvi od decembrskih dobrih mož. Glede na slovensko kulturno dediščino se namreč oglasi v noči na 6. december, ko ima god, in otrokom prinese darove, za katere so ga prosili v pismih. Nekateri so ga v družbi parkeljnov in angelov lahko videli že dan prej v sprevodu ali na obhodu s spremstvom po hišah.

Preberi »

Prihaja prvi izmed treh decembrskih dobrih mož

S prihodom prvega od treh dobrih mož, sv. Miklavža, ki goduje 6. decembra, se začenja čas obdarovanj v veselem decembru. Po številnih krajih se bodo na predvečer godu zvrstili sprevodi Miklavža, ki bo s svojimi spremljevalci parkeljni in angelčki prišel med otroke in jim razdelil sladkarije, parklji pa bodo strašili poredne otroke.

Preberi »

Pogonska goriva precej cenejša

Regulirane cene goriv so se opolnoči, potem ko je vlada minuli teden znižala trošarine in marže, znižale. 95-oktanski bencin se je pocenil za 8,7 centa na 1,421 evra, dizelsko gorivo pa za 8,3 centa na 1,461 evra na liter. Tudi kurilno olje, pri katerem se trošarine in marže niso spremenile, se je pocenilo, za 1,3 centa na 1,119 evra na liter.

Preberi »

V kratkem prva izplačila za poškodovane stanovanjske objekte

Vlada se je včeraj na dopisni seji seznanila s seznamom upravičencev za prvi del predplačil za obnovo stanovanj, poškodovanih v avgustovskih poplavah in plazovih. Gre za 1350 stanovanjskih objektov, skupni znesek izplačil pa znaša nekaj več kot 4,5 milijona evrov. Finančna uprava RS bo izplačila izvedla v prihodnjih dneh.

Preberi »

Odpoklic izdelkov “Adventni koledar”

Podjetje Lidl Slovenija je iz prodaje odpoklicalo izdelke “Adventni koledar, 75g, proizvajalca KDC Pomorzanka Sp. Z.o.o. Izdelki so predmet odpoklica, saj je bilo ugotovljeno, da na deklaraciji izdelkov v slovenskem jeziku ni ustrezno preveden alergen: arašidi (navedeno je, da gre za orehe).

Preberi »

Dogodki