Slovenj Gradec

Na Koroškem še naprej veliko vprašanj glede mulja. Nevarnih je približno 25.000 kubičnih metrov. Deponirali bi ga naj v Žerjavu

Koroški župani po predstavitvi dodatnih analiz naplavljenega mulja izpostavljajo vrsto še odprtih vprašanj. Med drugim jih v Dravogradu bega, da je prvotno analizirani mulj s preseženimi vrednostmi težkih kovin zdaj opredeljen kot nenevaren odpadek. V Kocerodu so medtem pripravljeni sprejeti nekaj količin nenevarnega odpadka na odlagališče Zmes.

Preberi »

Smuka na slovenskih smučiščih bo nekaj evrov dražja

Največji smučarski centri so že začeli predprodajo smučarskih vozovnic, ki bodo v tem času ponekod nekoliko cenejše kot lani v redni prodaji. Redne cene vozovnic za odrasle bodo letos večinoma presegle 40 evrov, kar je predvsem posledica visoke rasti cen energentov v zadnjem obdobju. Na Pohorju cene – z izjemo gondole – ostajajo enake kot lani.

Preberi »

Mesec požarne varnosti s poudarkom na preprečevanju požarov v naravi

Oktober je mesec požarne varnosti, ki letos poteka pod sloganom Skupaj za varno naravo. Poudarek tokratnega mesca požarne varnosti je preprečevanje požarov v naravi, saj je bil lanski požar na Krasu močan opomin, kako uničujoči so lahko požari v naravi, ki so pogosto posledica človeške nepazljivosti, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Preberi »

Dogodki