Slovenj Gradec

Poštarji zasuti s paketi. Pošta priporoča pravočasno naročilo izdelkov v spletnih trgovinah in oddajo pisemskih pošiljk+

Poštni operaterji po vsem svetu ugotavljajo, da se letošnja sezona povečanega obsega prazničnega spletnega nakupovanja in pošiljanja paketov začenja veliko prej kot pretekla leta, kar opaža tudi Pošta Slovenije. Pošta Slovenije zato strankam priporoča pravočasno oddajo paketnih pošiljk oziroma naročilo izdelkov v spletnih trgovinah ter pravočasno oddajo pisemskih pošiljk v predprazničnem času.

Preberi »

Laura Kotnik ostaja moštna d’čva še eno leto

V teh dneh bi v “normalnih” časih Korošci izbrali že dvaindvajseto moštno d’čvo, ker pa letošnje epidemiološke razmere ne dopuščajo izvedbe prireditev, so se organizatorji izbora odločili, da bo laskavi naziv še eno leto pripadal lanskoletni zmagovalki Lauri Kotnik, so sporočili iz Društva podeželske mladine Mežiška dolina.

Preberi »

Na Koroškem v nedeljo 27 novih okužb

V nedeljo so največ okužb z novim koronavirusom znova odkrili v Mariboru (34), tri več kot v Ljubljani. Tudi delež aktivno okuženih je v mariborski občini višji kot v ljubljanski. Najvišji delež trenutno okuženih pa so imeli v občini Križevci (2,708 %), sledijo ji Poljčane (2,444 %) in Turnišče (2,303 %).

Preberi »

Jereb: Gibljemo se po robu zmogljivosti našega zdravstvenega sistema

Sedanje razmere glede prostih navadnih in tudi intenzivnih bolnišničnih postelj za covidne bolnike v državi so kritične, sprehajamo se po meji obvladljivosti razmer, opozarja vodja oddelka intenzivne terapije infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb. Glede na epidemiološke razmere pa vrha po njegovi oceni zelo verjetno še nismo dosegli.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila