Slovenj Gradec

Po podatkih NIJZ vsak tretji pozitivni izvid hitrega testiranja lažen

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je bil vsak tretji pozitivni izvid hitrega testiranja na okužbo z novim koronavirusom lažen, danes poročata Radio Slovenija in spletni portal Necenzurirano. To je pokazalo potrjevanje pozitivnih izvidov hitrih testov še na PCR testiranju v obdobju od 13. februarja do četrtka.

Preberi »

Spremembe v duševnem zdravju zaposlenih zaradi covida-19 že opazne, zaposleni bolj izpostavljeni stresu kot običajno

Pandemija novega koronavirusa močno vpliva na vsakdanje življenje, na zdravstvenem, medosebnem, gospodarskem in finančnem področju. Izbruh covida-19 in ukrepi so in še bodo dolgoročno vplivali na gospodarstvo, podjetja in delovno okolje, kar je zaznano tudi skozi raziskave, izvedene v okviru projekta “Naprej”. Organizacije tako nenehno prilagajajo delovne procese, kar vključuje veliko načrtovanja, usposabljanja kadra in namenjanje veliko več časa komunikaciji z zaposlenimi.

Preberi »

Vzrok za hujši potek covida-19 še ni popolnoma znan. Najmlajši bolnik, ki je umrl v UKC, je bila 26-letna nosečnica

Obstaja več dejavnikov, ki vplivajo na to, kako bo pri posamezniku potekal covid-19, kot so starost, pridružene bolezni, moški spol, nosečnost in debelost. A vzrok za to, da na umetnem predihavanju pristanejo tudi sicer zdravi 35-letniki, nekateri 90-letniki pa ga prebolijo z minimalnimi simptomi, ni popolnoma jasen, pravi infektolog Janez Tomažič.

Preberi »

Koroški župani in stroka sporočajo: “Korošci, zavihajmo rokave in se cepimo”

Vsak posameznik lahko po navedbah stroke pomembno prispeva k preprečevanju širjenja virusa sars-cov-2. Najpomembnejše je upoštevanje previdnostnih ukrepov, to pomeni vzdrževanje medosebne razdalje vsaj 2 metra, pravilno nošenje maske, skrb za higieno rok. Zmanjšajmo stike in v primeru bolezni ostanimo doma. K spoštovanju vseh naštetih ukrepov so že večkrat pozvali tudi koroški župani in stroka, tokrat pa z video posnetkom apelirajo na Korošce, da ko bodo na vrsti, da naj se cepijo.

Preberi »

Na voljo 600.000 evrov nepovratnih sredstev za odpravo zaraščanja kmetijskih površin

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v Uradnem listu številka 28/2021 objavilo 3. javni razpis za ukrep odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih. Razpisanih je 600.000 evrov nepovratnih sredstev. Vlaganja v odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih pomenijo ponovno vzpostavitev kmetijske pridelave na teh zemljiščih s ciljem povečanja samooskrbe s hrano v Sloveniji, so sporočili iz ministrstva.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun