Prevalje

FOTO: Znani nagrajenci za Inovacije koroške regije za leto 2023

Podelitev priznanj najboljšim inovacijam v Koroški regiji za leto 2023, je gostilo podjetje O.P.S. Breznik d.o.o. na Muti. Rdeča nit in slogan letošnjega razpisa za inovacije je ”Inovacije so energija.” oziroma, kot so se poigrali z Einsteinovo formulo: ”Inovacija = ideja x energija 2”. V okviru razpisa so prejeli 16 inovacijskih predlogov. Komisija za inovacije, v sestavi: predsednik Matjaž Aberšek, ter člani Zoran Zajamšek, Simon Smolak, Jože Apat in Sandi Markon, je inovacijske predloge ocenila, inovatorji pa so imeli tudi osebne predstavitve inovacijskih predlogov na Koroški gospodarski zbornici.

Preberi »

V Leku na Prevaljah stekla pogajanja predstavnikov sindikata in delodajalca

Potem ko so predstavniki Leka in Sandoza pred tednom dni zaposlenim v prevaljskem obratu potrdili že prej napovedano zaprtje proizvodnje antibiotikov do konca 2023, so se danes sešli s predstavniki delavcev. Po sestanku je predsednica hišnega sindikata Lidija Mihelčič sporočila, da so se dogovorili, da o poteku pogajanj informacij ne bodo dajali.

Preberi »

Sonce je brezplačen vir energije z ogromnim potencialom. Izkoristite ga s pomočjo podjetja BeSolar

Predstavljamo vam podjetje BeSolar, s sedežem v Mariboru in s poslovnima enotama v Ljubljani ter Slovenj Gradcu, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo postavljanja sončnih elektrarn. Vgrajujejo tehnološko dovršeno opremo z dolgo življenjsko dobo, preverjenih proizvajalcev. Zagotavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo ter poskrbijo, da postanete zadovoljen lastnik male sončne elektrarne.

Preberi »