Search
Close this search box.

Na Ravnah poteka srečanje čebelarjev iz Slovenije in tujine (FOTO in VIDEO)

Na Ravnah so se danes na osrednji letni slovesnosti, na 17. tradicionalnem čebelarskem prazniku, s katerim obeležujejo tudi 2. Svetovni dan čebel, zbrali čebelarji in visoki gosti iz vse Slovenije in tujine.

Na Ravnah so se danes na osrednji letni slovesnosti, na 17. tradicionalnem čebelarskem prazniku, s katerim obeležujejo tudi 2. Svetovni dan čebel, zbrali čebelarji in visoki gosti iz vse Slovenije in tudi tujine.

Goste je sprejel tudi ravenski župan dr. Tomaž Rožen.

Prireditev z bogatim spremljevalnim programom, na kateri bo slavnostna govornica ministrica dr. Aleksandra Pivec, poteka pod častnim pokroviteljstvom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, organizirajo pa jo Čebelarska zveza Koroške v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije ter Občino Ravne na Koroškem, ob pomoči in podpori ostalih koroških občin, različnih društev ter organizacij.

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 18. maj 2019

Pestro dogajanje je bilo sicer na Ravnah že včeraj, prav tako pa v Mežici in na Prevaljah, kjer so gostje in domačini zaključili potep po Mežiški dolini in ogledu znamenitosti ter druženju s čebelarji, na srečanju »Večer pod kozolcem« v Mežiški dolini, ki so ga pripravili v okviru operacije sodelovanja Med–O–Vita predstavniki LAS-a Mežiške doline v sodelovanju z občinami Mežiške doline in različnimi društvi. Več o včerajšnjem dnevu najdete TUKAJ.

Na Ravnah se je pravkar pričela prireditev ob 17. čebelarskem prazniku in 2. Obletnici Svetovnega dneva čebele. Vabljeni…

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 18. maj 2019

Danes, 18. maja, pa se je dogajanje začelo na Ravnah že v jutranjih urahi, ko so se na info točki na Ravnah na Koroškem začeli zbirati čebelarji, ki so se odpravili na ogled muzeja, Štauharije, čebelnjaka na Prevaljah, Prežihovine … Do zdaj pa so v spremljevalnem programu nastopili že številni kulturniki, glasbeniki, najmlajši iz vrtca in šole. Med drugim Folklorna skupina KD Prežihov Voranc Ravne, skupina harmonikarjev Srednje strokovne šole Ravne, JAZZ skupina in Band Gimnazije Ravne na Koroškem in Srednje šole Ravne, koroški pevec Milan Kamnik in vsem dobro poznana pevka, domačinka Marjana Mlinar …

Na Ravnah se je pravkar pričela prireditev ob 17. čebelarskem prazniku in 2. Obletnici Svetovnega dneva čebele. Vabljeni

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 18. maj 2019

Obiščete lahko tudi kmečko in rokodelsko tržnico, si ogleda priložnostno razstavo Klekljana dediščina in čebele, ki so jo v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem pripravile članice študijskega krožka in klekljarice sekcije “Lipa” Ravne iz Društva klekljaric Koroške. Več o tem si preberite TUKAJ, iz loncev pa že tudi mamljivo diši, čebelarji namreč pripravljajo “medeni kotliček” ,,,

Še vedno pa imate tudi čas, da se nam pridružite na slavnostni proslavi ob 17. čebelarskem prazniku Slovenije in 2. praznovanju Svetovnega dne čebel s svečanimi govorniki in bogatim kulturnim programom, ki se je v šotoru začela ob 11.00.


Prisotne bodo med drugim pozdravili in nagovorili predsednik organizacijskega odbora za pripravo 17. čebelarskega praznika in 2. obletnice Svetovnega dne čebele, Ludvik Kordež, ravenski župan dr. Tomaža Rožen, predsednik državnega zbora magDejan Židan, predsednik Svetovne organizacije čebelarjev, dr. Peter Kozmus, predsednik ČZS, Boštjan Noč, slavnostna govornica pa bo kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec. Podelili pa bodo tudi nekaj priznanj in nagrad najbolj zaslužnim na področju čebelarstva, Ob 13:00 sledi kosilo in zabava z narodno-zabavnim ansamblom S.O.S. kvintet.

Dogodki

Na Ravnah so se danes na osrednji letni slovesnosti, na 17. tradicionalnem čebelarskem prazniku, s katerim obeležujejo tudi 2. Svetovni dan čebel, zbrali čebelarji in visoki gosti iz vse Slovenije in tujine.