kandidat

Kandidati za župana Črne o aktualni problematiki, investicijah, načrtih, volilni kampanji in vodenju občine

Na spletnem portalu Koroških Novic bomo tudi v teh dneh aktivno spremljali dogajanje glede lokalnih volitev in širši javnosti predstavili odgovore, razmišljanja in napovedi kandidatov za župane na Koroškem. Tako smo se ustavili tudi v Črni na Koroškem, kjer so se v boj za županski stolček podali Marjan Kodrun, mag. Romana Lesjak in Aleš Praprotnik, mag. geo. in filo..

Preberi »

Kandidat za župana Raven o aktualni problematiki, investicijah, načrtih, volilni kampanji in vodenju občine

Na spletnem portalu Koroških Novic bomo tudi v teh dneh aktivno spremljali dogajanje glede lokalnih volitev in širši javnosti predstavili odgovore, razmišljanja in napovedi kandidatov za župane na Koroškem. Začeli smo na Prevaljah, nadaljevali v Mislinji, danes pa smo se ustavili na Ravnah na Koroškem, kjer imajo samo enega kandidata, in sicer aktualnega župana dr. Tomaža Rožena.

Preberi »

Kandidata za župana Mislinje o aktualni problematiki, investicijah, načrtih, volilni kampanji in vodenju občine

Na spletnem portalu Koroških Novic bomo tudi v teh dneh aktivno spremljali dogajanje glede lokalnih volitev in širši javnosti predstavili odgovore, razmišljanja in napovedi kandidatov za župane na Koroškem. Začeli smo na Prevaljah, danes pa nadaljujemo v Mislinji, kjer sta se v boj za županski stolček podala aktualni župan Bojan Borovnik in njegov protikandidat Andrej Felle.

Preberi »

Kandidata za župana Prevalj o aktualni problematiki, investicijah, načrtih, volilni kampanji in vodenju občine

Na spletnem portalu bomo tudi v naslednjih dneh aktivno spremljali dogajanje glede lokalnih volitev in širši javnosti predstavili odgovore, razmišljanja in napovedi kandidatov za župane na Koroškem. Začenjamo na Prevaljah, kjer sta se v boj za županski stolček podala aktualni župan dr. Matic Tasič in podžupan Boštjan Gorenšek.

Preberi »

STA soočenje: Nihče od kandidatov proti pravici do splava, pri možnosti posvojitev otrok niso enotni

Predsedniški kandidati napovedujejo različna postopanja v boju za človekove pravice. Nihče se ni izrekel proti pravici do splava, večina jih tudi podpira spremembe družinskega zakonika glede izenačevanja pravic istospolnih pri posvojitvah otrok. Proti spremembi je Janez Cigler Kralj, Anže Logar pa v zvezi s tem spoštuje odločitev ustavnega sodišča.

Preberi »

Predsedniški kandidati na prvem soočenju o položaju starejših

Osem predsedniških kandidatov je danes v okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje soočilo svoje poglede o položaju starejših v družbi. Kot ključne izzive so po večini izpostavili uveljavitev zakona o dolgotrajni oskrbi, pokojninsko in zdravstveno reformo ter krepitev vezi med mlajšo in starejšo generacijo.

Preberi »