Search
Close this search box.

Na Prevaljah v boj za županski stolček dva kandidata

Kot kaže sedaj, se bosta na Prevaljah za županski stolček potegovala dva kandidata.

Na Prevaljah se bo za še en mandat potegoval dr. Matic Tasič, kar je za naš medij potrdil že pred meseci.

Kot smo že poročali, se je za kandidaturo odločil tudi Boštjan Gorenšek, in sicer bo kandidiral kot neodvisen kandidat s podporo občanov in liste ZDRUŽENI, kar je že nekaj časa nazaj napovedal preko družbenega omrežja Facebook.

Kot smo poročali pa naj bi na lokalnih volitvah za župana Prevalj kandidiral tudi Stašo Lodrant, ki je 25. septembra v telefonskem pogovoru za Koroške Novice dejal, da je evidentiran kandidat SDS za župana Prevalj, da pa dokončne odločitve še ni sprejel. “Bomo pa opravili tudi razgovore glede morebitne podpore kateremu od ostalih dveh kandidatov, torej dr. Maticu Tasiču in Boštjanu Gorenšku,” je še konec septembra omenil Lodrant, ki pa je danes sporočil, da ne bo kandidiral.

Lodrant je ob tem še dodal. da se v stranki SDS glede podpore drugemu kandidatu še odločajo.

O drugih morebitnih kandidatih za enkrat ni potrjenih informacij, tudi neuradno ni slišati kakšnih imen. Bomo pa dogajanje vsekakor spremljali naprej in poročali o vseh aktualnih novostih.

Novembrske lokalne volitve bodo osme v samostojni Sloveniji. Prvi krog lokalnih volitev bo 20. novembra. Za župana je izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov, v občinah, kjer župan v prvem krogu ne bo dobil večinske podpore, pa bo 4. decembra potekal drugi krog volitev.

Dogodki

Kot kaže sedaj, se bosta na Prevaljah za županski stolček potegovala dva kandidata.