ogrevanje

Ogrevanje iz daljinskih sistemov dražje tudi v Slovenj Gradcu

Medtem ko cene energentov na veleprodajnih trgih še naraščajo, se je z novim letom za prebivalce ponekod podražilo ogrevanje iz daljinskih sistemov na toploto ali sistemom oskrbe z zemeljskim plinom. Nekoliko višje cene bodo na Ptuju, v Slovenj Gradcu in Celju, v Mariboru pa se bodo znižale za približno 40 odstotkov.

Preberi »

Komunala Slovenj Gradec v 2022 malenkost zvišuje nekatere cene

Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so se danes seznanili s poslovnim načrtom Komunale Slovenj Gradec za 2022 in novimi cenami. Zaradi dražje elektrike bosta s 1. januarjem za od dva do 5,5 odstotka dražji oskrba z vodo in čiščenje odpadne vode. Za pet odstotkov bo dražje tudi ogrevanje. Slovenjgraški svetniki so potrdili tudi proračun za 2022.

Preberi »

V Občini Ravne na Koroškem cena toplote glede na lansko leto nižja. Energetski boni bi bili lahko na voljo v prvem četrtletju 2022

Cene toplote za gospodinjstva rastejo, najbolj v mariborski, jeseniški in ljubljanski občini, kjer so poskočile za približno 50 do 60 odstotkov. Pravna podlaga za uvedbo energetskih bonov je v pripravi, glede na podražitev ogrevanja pa bi bili lahko boni uvedeni v prvem četrtletju 2022, so za STA nakazali na ministrstvu za infrastrukturo.

Preberi »

Najdražje ogrevanje v Mariboru, najcenejše v Celju

Naraščajoče cene energije in energentov na veleprodajnih trgih se že odražajo v maloprodajnih cenah toplote iz distribucijskih sistemov toplote. V povprečju je bila ta za tipično gospodinjstvo novembra za 38 odstotkov višja kot lani. Najdražje ogrevanje je v Mariboru, najcenejše pa v Celju.

Preberi »

Po čiščenju talnega gretja do toplejšega doma in manjše porabe električne energije

Ob visokih cenah ogrevanja se pogosto sprašujemo, kaj vse še lahko naredimo, da ne bo toliko trpel družinski proračun, da bi zmanjšali stroške kurjave in bi nam bilo v teh mrzlih zimskih dneh še vedno dovolj toplo. Kot pravijo v podjetju Cev sanacija, je talno ogrevanje zagotovo eno izmed najboljših načinov prenosa toplote od vira v prostor, vendar pod pogojem, da je pravilno načrtovano in kakovostno vgrajeno ter tudi redno vzdrževano oziroma očiščeno.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.