Search
Close this search box.

Zanesljive rešitve pred novo ogrevalno sezono

Negotove razmere, ki so nas doletele v letošnjem poletju ter aktualne cene energije, povzročajo skrbi uporabnikom pred začetkom ogrevalne sezone. Vedno več časa namenimo odločitvam glede oskrbe z energijo, razmisleku o posodobitvah ali zamenjavi opreme ter morebiti celo zamenjavi vira ogrevanja.

UNP je vedno zanesljiva izbira

V ospredje prihaja zanesljiva oskrba z energijo, ki ni odvisna od distribucijskih omrežij.  Utekočinjen naftni plin (UNP) ostaja nepogrešljiv fosilni vir s fleksibilno dobavo in različnimi možnostmi distribucije. Velja tudi za okoljsko sprejemljivo rešitev, saj ob izgorevanju nastaja bistveno manj CO2 in prašnih delcev, kot v primeru uporabe olja ali drugih trdih goriv.  V njegov prid govori tudi dobava v trenutku, ko ga potrebujemo, ter preprosta uporaba.

V Butan plinu ponujajo ugodno in hitro rešitev za ogrevanje doma

UNP lahko uporabite kot samostojen vir ali kot hibridno rešitev v kombinaciji s toplotno črpalko.

  • Nizka začetna investicija: Plinski kotel z montažo in inštalacijami že od 5.400 €. Možnost tudi hibridne rešitve.
  • Financiranje: Možnost obročnega plačila preko direktne bremenitve (trajnika).
  • Stabilna cena: Zagotovljena stabilna cena za celotno ogrevalno sezono ter do 11 % popust pri dobavi UNP.
  • Neodvisno od distribucijskega omrežja. Zanesljiva dobava in enostavna uporaba.

Potreben je celosten pogled na stroške ogrevanja

UNP je pregovorno pogosto izpostavljen kot dražji energent, vendar je investicija v primerjavi z ogrevanjem na dandanes popularne toplotne črpalke veliko manjša. Poleg kotla in manjše inštalacije pravzaprav nima dodatnega večjega stroška in nismo odvisni od izgradnje dragega plinskega omrežja.

Ob trenutni primerjavi cen energije ter izračunu letnih stroškov ogrevanja velja upoštevati tri pomembna dejstva, ki jih pogosto zanemarimo:

  • stroške investicije novega ogrevalnega sistema ali koliko nas bo stalo, da ta vir uporabljamo,
  • možnosti posodobitve ogrevalnega sistema za doseganja večjih prihrankov ali kako lahko obstoječi sistem posodobimo, da še kaj prihranimo in
  • aktualno »stanje« nepremičnine ter priložnosti za manjše toplotne izgube in večje udobje.

UNP lahko nadomešča ali sodeluje z drugimi viri

UNP lahko sodeluje tudi v vse bolj popularnih hibridnih sistemih ogrevanja in ponuja večjo zanesljivost obratovanja in s tem tudi optimizacijo stroškov. Delovanje in smotrnost uporabe enega ali drugega vira je samodejno. Poleg udobja, pa pri uporabi hibridnega sistema (v primerjavi s klasičnim ogrevanjem na UNP) dosegamo do 45-odstotne prihranke na letni ravni. Preverite, kakšna ponudba je uporabnikom na voljo v Butan plinu pred novo ogrevalno sezono.

Pomemben dejavnik pri izbiri rešitve za ogrevanje vašega doma je seveda tudi udobje. Skrbi in delo s spravilom lesa je sicer lahko odlična rekreacija, a zahteva precej časa in opreme oziroma orodja. V primeru ogrevana s peleti ali kurilnim oljem pa potrebujemo nekoliko več prostora za skladiščenje ali pa »pridobimo« neprijetne vonjave v teh prostorih. Višina razpoložljivih sredstev in način življenja nam običajno nakazujejo izbiro energenta in vključevanje sodobnejše opreme. Vsekakor je lahko že manj zahtevna investicija, kot je nakup sodobnejšega kotla, korak do prihrankov v novi kurilni sezoni.

Preverite ponudbo na spletni strani butanplin.si ali na 080 1005! Njihova strokovna ekipa bo na podlagi povpraševanja pripravila vašemu domu prilagojeno rešitev, ki jo lahko hitro tudi zagotovijo.

Dogodki

Negotove razmere, ki so nas doletele v letošnjem poletju ter aktualne cene energije, povzročajo skrbi uporabnikom pred začetkom ogrevalne sezone. Vedno več časa namenimo odločitvam glede oskrbe z energijo, razmisleku o posodobitvah ali zamenjavi opreme ter morebiti celo zamenjavi vira ogrevanja.