Search
Close this search box.

Podjetja na Ravnah začela odpovedovati pogodbe s Petrolom

Zaradi vse višjih stroškov ogrevanja, so podjetja na Ravnah začela odpovedovati pogodbe s Petrolom.
Fotografija je simbolična

Kot smo poročali TUKAJ, se je v kurilni sezoni 2023/2024, ki se je na Ravnah na Koroškem začela nekje v oktobru, znova podražilo daljinsko ogrevanje. Več bralcev nam je sporočilo, da so cene na položnicah iz meseca v mesec višje, podražitve pa nikakor ne morejo razumeti.

Po tem, ko so na spletu zaokrožili zapisi razočaranih občanov, ki takšne podražitve nikakor ne morejo razumeti, so se oglasili tudi podjetniki, ki imajo svoje poslovne prostore na Ravnah.

Med podjetji, ki je že v lanski sezoni izpostavilo problematiko dragega ogrevanja, je podjetje Inter diskont, kot smo poročali TUKAJ. V teh dneh je po spletu zaokrožil zapis Mete Pešl Šater, predstavnice podjetja Inter diskont, predstavnice malih podjetij z Raven na Koroškem ter občinske svetnice, ki že dlje opozarja na problematiko daljinskega ogrevanja, tako za občane kot poslovne odjemalce.

Primerjava cen ogrevanja za gospodinjske odjemalce, Foto: FB Meta Pešl Šater

Kot je zapisala, so se v podjetju odločili, da bodo protestno prekinili vso sodelovanje s podjetjem Petrol, kjer je to možno. Pogodbo za dobavo električne energije so s Petrolom že prekinili, tudi goriva za svoja številna vozila ne bodo več kupovali na Petrolovih bencinskih servisih.

Prav tako so mala podjetja, ki imajo sedež na Ravnah, v teh dneh  na Ustavno sodišče RS naslovila skoraj kilogram težko ovojnico, ki vsebuje dokumente za presojo ustavnosti cen toplote iz daljinskega ogrevanja.

Dokumentacija, poslana na Ustavno sodišče RS, Foto: FB Meta Pešl Šater

Kako se bo na to odzvalo podjetje Petrol za enkrat ostaja nejasno, a kot smo poročali ta teden, si letošnje leto podjetje obeta skoraj 160 milijonov dobička iz poslovanja.

V Velenju je ta teden že potekal protest, na katerem so ljudje zahtevali znižanje cen daljinskega ogrevanja. Mi bomo vsekakor spremljali, kako se bo situacija razpletala na Ravnah na Koroškem.

Vir: FB Meta Pešl Šater

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Boki
Boki
2 mesecev nazaj

Zakaj ddv 22%, pred tem pa 9,5%?

Dogodki

Zaradi vse višjih stroškov ogrevanja, so podjetja na Ravnah začela odpovedovati pogodbe s Petrolom.