Search
Close this search box.

Množica na Titovem trgu v Velenju zahteva nižje cene ogrevanja

Danes, 24. januarja 2024, na Titovem trgu v Velenju od 15.15 ure naprej poteka protest Ljudske iniciative Velenje.

Na protestu, ki danes, 24. januarja 2024, poteka v Velenju, bodo podrobno predstavili zahteve ljudske iniciative glede cen toplotne energije v Šaleški dolini. 

Od Komunalnega podjetja Velenje med drugim zahtevajo, da takoj prekliče vse položnice, ki jih je izdalo januarja 2024, začasno naj ustavi izdajanje novih položnic, dokler se ne najde rešitev za 50-odstotno znižanje cen toplotne energije in zmanjša priključno moč za 30 % vsem stanovanjskim stavbam.

Pozivajo Termoelektrarno Šoštanj naj takoj zniža ceno toplotne energije na raven januarja 2022 in javno objavi količino in ceno toplote, prodane Komunalnemu podjetju Velenje v letu 2023 ter te podatke mesečno ažurno objavlja.

Nadzorni odbor MO Velenje in Nadzorni svet KP Velenje naj naročita izredno in neodvisno revizijo poslovanja KP Velenje in pojasnita plačevanje letne najemnine v višini cca 6 milijonov EUR. Zahtevajo, da se ta denar porabi za znižanje cene toplotne energije odjemalcev KP Velenje ali da se ukine.

Vse te zahteve morajo po njihovih besedah biti izpolnjene do 31. januarja 2024.

Mestna občina VelenjeObčina Šoštanj in Občina Šmartno ob Paki naj pričnejo postopke izločitve CO2 kuponov iz cene toplotne energije in zmanjšanja DDV iz 22 % na 9,5 %. Zahtevajo in zagotovijo naj nadomestilo iz naslova degradacije okolja za ljudi od Premogovnika Velenje in Termoelektrarne Šoštanj. Od njih zahtevajo tudi pojasnijo o zaračunavanju letne najemnine v višini cca 6 milijonov EUR ter kam gre ta denar. Te zahteve morajo biti izpolnjene do 29. februarja 2024.

V primeru, da zahteve ne bodo izpolnjene pa so povedali, da sledi stopnjevanje lokalne nepokorščine, vključno z referendumom, kazenskimi ovadbami in civilnimi tožbami ter popolno blokado mesta.

Več informacij sledi.

Vir: velenjcan.si

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Otmar
Otmar
3 mesecev nazaj

Tito je naš!

Dogodki

Danes, 24. januarja 2024, na Titovem trgu v Velenju od 15.15 ure naprej poteka protest Ljudske iniciative Velenje.