Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od dne 29. 4. 2024 do 5. 5. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V ponedeljek v popoldanskem času se je v Slovenj Gradcu pripetila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta se udeleženca sama sporazumela, obenem pa jima je bilo izdano obvestilo o odstopu.

V torek zjutraj se je na glavni cesti v Gornjem Doliču pripetila prometna nesreča, pri kateri je prišlo do oplažena z zunanjima ogledaloma. Policisti smo  udeležencema izdali obvestilo o odstopu.

V torek popoldan so policisti pri kontroli prometa v Slovenj Gradcu zaustavili in kontrolirali voznika mopeda. Pri slednjemu je bilo ugotovljeno več cestno prometnih prekrškov, kot so vožnja brez zaščitne čelade, neregistriran moped, vožnja pod vplivom alkohola in vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bil moped zasežen, za storjene prekrške pa bo predlagan na sodišče v Slovenj Gradec.

V sredo popoldan se je v Slovenj Gradcu na parkirnem prostoru Meškove ulice pripetila prometna nesreča z materialno škodo in pobegom. Neznani voznik je pri nepravilnem premiku z vozilom trčil v drugo vozilo in s kraja odpeljal ne da bi drugemu udeležencu nudil svoje podatke. Policisti zoper povzročitelja zbiramo obvestila.

V petek zvečer so policisti pri kontroli prometa na območju Mislinje zaustavili in kontrolirali osebno vozilo ter pri vozniku ugotovili, da vozi pod vplivom alkohola in sicer je bil rezultat z alkotestom 0.77 mg/l. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo ter zoper njega podali predlog na sodišče v Slovenj Gradcu.

V soboto zvečer se je na glavni cesti izven naselja Turiška vas pripetila prometna nesreča, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Voznik osebnega vozila je pri vožnji skozi gradbišče trčil v betonski zid in se pri tem tudi lažje telesno poškodoval, prav tako so bili telesno poškodovani njegovi štirje potniki. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljal v bolnišnico Slovenj Gradec, v nadaljevanju pa mu je bil izdan plačilni nalog.  

V nedeljo dopoldan so bili policisti obveščeni, da je na Selah oviran promet zaradi dveh krav, kateri hodita po cesti. Policisti so ugotovili, da sta goniču živine na drug pašnik ušle dve kravi na cesto, katere je sam uspel ujeti. Slednjemu je bilo izrečeno opozorilo. 

V nedeljo popoldan so bili policisti obveščeni o padcu kolesarja in sicer je kolesar med vožnjo na relaciji Šoštanj – Velenje, z gonilko zadel ob robnik, zaradi česar je padel in se pri tem lažje telesno poškodoval. Po padcu se je uspel kolesar še odpeljati do Mislinje, od tam naprej pa ga je v bolnico odpeljala reševalna ekipa.

V nedeljo zvečer so obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila in sicer je neznani voznik neznanega vozila med vzvratno vožnjo na dvorišču pred stanovanjsko hišo v Slovenj Gradcu trčil v tam parkiran osebni avtomobil in zatem odpeljal s kraja neznano kam, ne da bi lastniku pustil svoje podatke. Policisti zbiramo obvestila zoper voznika.

JAVNI RED IN MIR: 

V četrtek zvečer so policisti intervenirali na Legnu v Slovenj Gradcu, kjer je prišlo do manjšega verbalnega spora med partnerjema. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo.

V soboto popoldan so policisti na klic občana v Slovenj Gradcu izvedli intervencijo in ugotovili, da je moški najprej besedno grozil drugemu, kasneje pa je grožnje podkrepil še z nožem. Kršitelj, kateri je bil pod vplivom alkohola, se ob prihodu policistov na kraj ni umiril in s kršitvijo nadaljeval, zato mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

V ponedeljek so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je v nočnem času z neznanim predmetom poškodoval pakirano osebno vozilo. O zadevi bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V ponedeljek je neznani storilec v eni izmed trgovin z drogerijo v Slovenj Gradcu izvršil tatvino več parfumov. Policisti zoper storilca zbiramo obvestila.

V ponedeljek pozno zvečer so bili policisti obveščeni o odvzemu mladoletne osebe. Nemudoma smo pričeli z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

V torek so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in sicer je neznani storilec v daljšem časovnem obdobju v Mislinji poškodoval poštni nabiralnik. S tem je nastala manjša materialna škoda, policisti pa so o dejanju obvestili pristojno državno tožilstvo.

OSTALO:

V sredo, soboto in nedeljo so občani na območju Slovenj Gradca našli denarnico z vsebino. Vse tri denarnice so bile vrnjene lastnikom, za kar se poštenim najditeljem v imenu lastnikom zahvaljujejo.  

V soboto dopoldan je občan na bankomatu v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, našel pozabljeno gotovino. Oseba, katera je pozabila denar, se lahko zglasi na Policijski postaji Slovenj Gradec z dokazili o dvigu.

ZA KONEC:

Policisti bodo od 6. do 19. maja 2024 sodelovali v nacionalni preventivni akciji Mikromobilnost, ki jo koordinira Agencija za varnost prometa in ki je namenjena izboljšanju varnosti voznikov koles, e-koles in e-skirojev.

Tako bodo v tem času poostreno nadzirali promet in ugotavljali kršitve kolesarjev in voznikov lahkih motornih vozil (e-koles in e-skirojev) ter pešcev. Poleg tega bodo pozorni tudi na kršitve voznikov motornih vozil v odnosu do šibkejših udeležencev.

V policiji spodbujajo različne oblike mobilnosti. Pri tem posebno skrb namenjajo šibkejšim udeležencem v cestnem prometu, ki so v prometu še posebej izpostavljeni. Z akcijo želijo prispevati k ozaveščanju teh udeležencev o pomenu upoštevanja prometnih predpisov in skrbi za lastno varnost, obenem pa opozoriti voznike motornih vozil na njihovo izpostavljenost.

Bodimo strpni in odgovorni do vseh, še posebej pa do šibkejših prometnih udeležencev.

Vir: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša, PP Slovenj Gradec

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?