policija

Izmed štirih koroških policijskih postaj največ kaznivih dejanj letno obravnavajo policisti PP Ravne na Koroškem

Varnostne razmere na Koroškem so bile v zadnjih dveh letih zelo dobre, ocenjujejo na Policijski upravi (PU) Celje. Policisti so na Koroškem lani obravnavali 844 kaznivih dejanj, kar je 55 manj kot leto prej. Tudi na območju celotne PU Celje so policisti lani obravnavali manj kaznivih dejanj od desetletnega povprečja, povišala se je preiskanost.

Preberi »

Prijet eden od storilcev brutalnega ropa na Frankolovem maja lani. Grozi mu do 15 let zaporne kazni

V noči iz 18. na 19. maj lani, so policisti na Frankolovem obravnavali rop. Najmanj trije zamaskirani moški so potem, ko so pred hišo onesposobili varnostne kamere, vlomili v hišo in v spalnici grobo napadli lastnika, ju zvezali z vezicami in lepilnim trakom ter temeljito preiskali prostore. Ukradli so več gotovine in zlatnine, prenosni računalnik in fotoaparat ter osebno vozilo, s katerim so se odpeljali s kraja. Ko sta se lastnika uspela rešiti je lastnica stekla do soseda in ga prosila, da o ropu obvesti policijo.

Preberi »

Tatovi kradli kot srake. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu neznani storilec povzročil za dobrih 5.000 € materialne škode

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 808 klicev občanov. 195 klicev je bilo interventnih, štirje nujni. 44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 86 s področja prometne varnosti in 56 s področja javnega reda in miru, so sporočili s PU celje.

Preberi »

Hojs bo vladi predlagal, da se sprosti tudi omejitev zbiranj. Napoveduje tudi možnost sprememb pri prehajanju meje

Notranji minister Aleš Hojs bo vladi predlagal, da bi se v Sloveniji deloma sprostile omejitve zbiranja zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, in sicer z 10 na 25 udeležencev. Kot je v izjavi za medije povedal Hojs, se obetajo tudi nekatere spremembe pri prehajanju meja. Je pa napovedal, da bo pri sproščanju ukrepov izrazito previden.

Preberi »

Na Koroškem lani manj prometnih nesreč kot leto prej

Na Koroškem so policisti lani obravnavali 352 prometnih nesreč, leto prej pa 506. Med nesrečami so v štirih umrli štirje ljudje, v letu 2019 pa je v petih prometnih nesrečah na Koroškem umrlo šest oseb, kažejo podatki Policijske uprave Celje. So pa policisti lani na Koroškem ugotovili več kršitev v cestnem prometu kot leto prej.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun