alkohol

Društvo Projekt človek: Število tistih, ki zaradi alkohola trpijo, je bistveno večje od števila tistih, ki so z alkoholom zasvojeni

November, ki je že nekaj časa namenjen osveščanju in preprečevanju zasvojenosti, je vsako leto za zaposlene in člane Društva Projekt Človek še posebej aktiven. Tudi letos so ga obeležili s številnimi dnevi odprtih vrat, s sodelovanjem pri okroglih mizah in predavanjih v lokalni skupnosti, s tradicionalnim pohodom na Lubnik in drugimi športnimi aktivnostmi. Luč sveta sta ugledali tudi dve brošuri, ena namenjena bližnjim osebam, ki se že srečujejo s problematiko zasvojenosti in druga namenjena vzgoji, da bi preprečili razvoj zasvojenosti. Z aktivnostmi pa nadaljujejo tudi v veselem decembru, ne manjka pa jim niti smelih načrtov za leto 2023.

Preberi »

Začenja se še tretja letošnja akcija preverjanja alkoholiziranosti voznikov

Od danes do nedelje bo potekala še tretja letošnja nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Policisti bodo preverjali psihofizično stanje voznikov, Javna agencija RS za varnost prometa pa bo v sodelovanju z nevladnimi organizacijami in občinami izvajala preventivne aktivnosti.

Preberi »

Po vožnji pod vplivom alkohola zaspal v križišču

Kamniški policisti so bili v četrtek obveščeni o vozniku, ki je nezanesljivo vozil po Kamniku. Vozilo so izsledili v križišču, kjer se je voznik ustavil in zaspal za volanom. Preizkus vinjenosti je pokazal, da je imel voznik 1,53 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Preberi »

Policisti med poostrenim nadzorom z alkotesti odvzeli 366 vozniških dovoljenj

Policisti so v času martinovanja med 7. in 13. novembrom na območju celotne države izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. V sklopu akcije Slovenija piha 0,0 so odredili 16 tisoč alkotestov, policisti so odvzeli 366 vozniških dovoljenj in pridržali 23 voznikov, so za STA sporočili z Generalne policijske uprave.

Preberi »

Opit na avtocesti vozil 200 kilometrov na uro

Policisti so v petek na podravski avtocesti med Slivnico in Hajdino ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Maribora, ki je vozil opit in s povprečno hitrostjo 200 kilometrov na uro. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo ter mu odvzeli vozniško dovoljenje, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Preberi »

Kaczynski: Poljakinje nimajo dovolj otrok, ker preveč pijejo

Vodja konservativne poljske vladajoče stranke Jaroslaw Kaczynski je minuli konec tedna izrazil obžalovanje zaradi nizke rodnosti na Poljskem, krivdo zanjo pa pripisal mladim Poljakinjam, ki po njegovi oceni popijejo preveč alkohola. Njegove izjave so sprožile plaz kritik iz opozicije in v neodvisnih medijih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preberi »

Slovenija piha 0,0 tudi pred letošnjimi martinovanji

Ministrstvi za notranje zadeve in za zdravje pred letošnjimi martinovanji organizirata akcijo Slovenija piha 0,0, ki jo izvajajo že sedmo leto. Škodljiva raba alkohola v Sloveniji predstavlja velik javnozdravstveni, ekonomski in družbeni problem, hkrati pa prispeva tudi k slabši prometni varnosti, so izpostavili na skupni novinarski konferenci.

Preberi »
policija

Opit voznik med policijsko kontrolo poskušal preprečiti uradno dejanje

Policisti so v ponedeljek zvečer ustavili 58-letnega voznika motornega kolesa, ki je prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost v naselju. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,87 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Med policijsko kontrolo je skušal preprečiti uradno dejanje in policista fizično napadel.

Preberi »

Dogodki