Search
Close this search box.

V torek uradno odprtje kolesarske povezave Velenje – Mislinja

V torek, 21. maja, ob 11.00 uri se bo uradno odprla ena najlepših kolesark v Sloveniji.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je zaključila s projektom izgradnje kolesarske povezave Huda luknja med Velenjem in Mislinjo in tako bodo eno najlepših kolesark v Sloveniji, v torek, 21. maja, ob 11. uri uradno odprli (v bližini naslova Paka pri Velenju 68, Velenje).

Gradnja kolesarske povezave je bila sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in iz Sklada za podnebne spremembe. Mestna občina Velenje in Občina Mislinja sta za izgradnjo kolesarske povezave namenila svojo kvoto v okviru mehanizma Dogovor za razvoj regij, pridobili pa so tudi del zemljišč na trasi potrebnih za gradnjo.

Ob tej priložnosti bodo goste nagovorili ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in župan Občine Mislinja Bojan Borovnik.

Nova kolesarska povezava poteka večinoma po trasi opuščene ozkotirne železnice ob glavni cesti G1 od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča. Na 9,4 kilometra dolgi kolesarski povezavi se lahko zapeljete skozi nov in tri obnovljene predore, prečkate glavno cesto po štirih novih nadvozih, dveh novih in dveh obnovljenih mostovih. V sklopu gradbenih del je potekala tudi sanacija 15 obstoječih kamnitih opornih zidov in gradnja novih opornih ter podpornih konstrukcij.

Pred predorom Huda Luknja v smeri proti Mislinji pa je za višji nivo varnosti kolesarjev postavljena tudi galerija. Na trasi so postavljena štiri nova počivališča za kolesarje, ob glavni cesti pa urejeni dve postajališči za avtobuse.

Bližajoče poletje in s tem višje temperature kolesarje vabijo, da izkoristijo priložnost in prekolesarijo novo kolesarsko povezavo od Mislinje do Velenja. Ta slikovita trasa, ki se razteza skozi čudovito naravno okolje, ponuja idealen izlet za vse ljubitelje kolesarjenja, ne glede na starost in kondicijo.

Vir: Občina Velenje

Naroči se
Obvestilo o
guest

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Ernest Ferk
Ernest Ferk
26 dni nazaj

Piscem tega članka sporočam , da preden pišejo neresnične podatke, naj se predhodno seznanijo na SŽ o vrsti železniške proge med Velenjem in Zg.Doličem. Omenjena proga ni bila nikoli OZKOTIRNA , temveč standardna . Še posebej svoje neznanje o omenjeni progi označijo z povdarjenim tiskom.
Priporočam popravek članka in tudi opravičilo.

Sandi Sterkuš
Sandi Sterkuš
23 dni nazaj

Vsekakor se odprtja izredno veselimo in pričakujemo. Je pa zanimivo… no, verjetno novinarji mislijo, da včasih so vse železnice bile ozkotirne, če so po njih vozile parne lokomotive. Je bila kar lepo normalna širina. Gospod Ernest je upravičeno kritičen do članka. Ćiro pa se še da videti v Srbiji in Bosni.

Dogodki

V torek, 21. maja, ob 11.00 uri se bo uradno odprla ena najlepših kolesark v Sloveniji.