Search
Close this search box.

računsko sodišče

Računsko sodišče pri poslovanju Občine Vuzenica ugotovilo nepravilnosti

Računsko sodišče je pri pregledu poslovanja Občine Vuzenica v letu 2021 ugotovilo nepravilnosti, med drugim pri proračunu, evidenci nepremičnin in zadolževanju. Ker občina ni poslovala v skladu s predpisi, ji je sodišče izreklo mnenje s pridržkom in podalo priporočila. Občina je že med revizijskim postopkom sprejela ustrezne popravljalne ukrepe.

Preberi »

Računsko sodišče za izboljšanje poslovanja podalo priporočila občini Črna, ta izpostavlja kadrovske težave

Računsko sodišče je pri pregledu poslovanja Občine Črna na Koroškem v lanskem letu ugotovilo več nepravilnosti, zato je občini izreklo mnenje s pridržkom in ji podalo priporočila za izboljšanje poslovanja. Vnovič izvoljena županja občine Romana Lesjak pa je v odzivu za STA izpostavila kadrovske težave in napovedala upoštevanje priporočil.

Preberi »

Računsko sodišče o poslovanju Občine Ravne na Koroškem s pridržkom

Računsko sodišče je v pregledu pravilnosti poslovanja Občine Ravne na Koroškem v letu 2017 občini izreklo mnenje s pridržkom. Ugotovilo je namreč nekaj nepravilnosti in pomanjkljivosti, med drugim pri pripravi proračunskih dokumentov, izplačilu sredstev, sklepanju pogodb, oddajanju prostorov v najem in javnih razpisih. Sodišče ni zahtevalo odzivnega poročila, saj je občina že sprejela nekatere ukrepe.

Preberi »

Dogodki