občinski praznik

Ob prazniku MO Slovenj Gradec podelili najvišja občinska priznanja (VIDEO in FOTO)

Danes je praznik Mestne občine Slovenj Gradec. V edini mestni občini na Koroškem se praznične prireditve sicer vrstijo že vse od začetka septembra in se bodo, predvsem po zaslugi vremena, odvijale tudi še v oktobru. Nocoj pa je v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu potekala svečana seja Mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec, na kateri je župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler podelil najvišja občinska priznanja za leto 2022.

Preberi »

Slavnostni prižig oglarske kope

V soboto, 11.6.2022, je na domačiji Slemenik potekal slavnostni prižig oglarske kope, s čimer se je pričelo tudi uradno odprtje praznika Občine Mislinja.

Preberi »

V Mežici ob občinskem prazniku podelili najvišja priznanja (FOTO)

V Mežici ob občinskem prazniku vsako leto podelijo občinska priznanja in tako je bilo tudi letos, ko so v ospredje postavili uspešne podjetniške zgodbe, predanost poklicu, glasbi, planinarjenju, požrtvovalnost in ljubezen do kraja, do ljudi v njem. Prejemnike občinskih priznanj so povabili v malo dvorano Narodnega doma, proslavo pa posneli, ker se jim je zdelo prav, da prispevek nagrajencev prepoznajo, nagradijo in delijo zgodbo tudi s širšo publiko.

Preberi »

MO Slovenj Gradec ima dve novi častni občanki. Kdo so še prejemniki občinskih, Bernekerjevih, Železnikarjevih in Vrunčevih odličij?

V Slovenj Gradcu so danes, na dan, ko je leta 1989 Slovenj Gradec prejel naziv mesto – glasnik miru Združenih narodov, občinski praznik obeležili s svečano sejo Mestnega sveta, ki je potekala v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Ob tej priložnosti so podelili vsa letošnja odličja, česar v preteklem obdobju, zaradi epidemije in z njo povezanimi ukrepi, ni bilo možno izvesti.

Preberi »

Nagovor mežiškega župana ob občinskem prazniku

V občini Mežica 4. decembra praznujejo občinski praznik. Celoten december je tradicionalno zaznamovan s številnimi prireditvami in dogodki, tudi s občinsko proslavo, kjer podelijo občinska priznanja. Letos proslave ni bilo mogoče izvesti, tako kot leta pred tem, priznanja pa so vseeno podelili. Župan je ob prazniku občanke in občane nagovoril prek spleta. Njegov zapis objavljamo v celoti.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.