Search
Close this search box.

Preteklo soboto je potekala občinska proslava v čast občinskemu prazniku Občine Mežica

V soboto, 2. decembra 2023 je v Narodnem domu Mežica potekala občinska proslava v čast občinskemu prazniku Občine Mežica, s slavnostno podelitvijo priznanj.

Vsako leto 4. decembra v Občini Mežica praznujejo občinski praznik v čast Svete Barbare, zavetnice rudarjev. Več kot 350-letna tradicija rudarstva je bistveno vplivala na razvoj in današnjo podobo kraja. Sam rudnik je dajal kruh veliki večini prebivalstva Mežice in njene okolice, četudi je bil prepojen z znojem in krvjo. Vzporedno z razvojem rudnika pa so se razvijala tudi kulturno, akademsko, socialno, športno in druga področja. Zato je prav, da so ponosni na njihovo preteklost in prednike, ki so postavili trdne temelje današnji sodobni Mežici.

Letošnjo proslavo so v veliki meri zaznamovale tudi avgustovske poplave, vendar kraj in njegova podoba se počasi spreminjata oziroma vračata tja, kamor si vsi želijo. To pa je seveda mogoče samo s slogo in povezanostjo vseh, ki so del te močne skupnosti.

Za konec pa še citat iz uvodnega nagovora voditeljice proslave Jane Horvat Tomaž: “Ker skupaj gradimo, kar si vzela, skupaj bomo živeli naprej, na mežiški grudi, in ob tebi, najdražja. Kajti svetla mora biti prihodnost skupnosti, ki se zmore v temi povezati, da dočaka nov dan.”

Prejemnikom priznanj in častnima občanoma iskreno čestitamo tudi mi.

Vir: ND Mežica

Dogodki

V soboto, 2. decembra 2023 je v Narodnem domu Mežica potekala občinska proslava v čast občinskemu prazniku Občine Mežica, s slavnostno podelitvijo priznanj.