Search
Close this search box.

V Dravogradu bo ta konec tedna zelo veselo, prihajata Rock Dravograd in Dravograjska noč

Danes bo v Dvorcu Bukovje potekala slavnostna občinska seja, že jutri pa bo zelo veselo v prireditvenem prostoru Lukna, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji rocka. Vstop je prost.

Dravograd – stičišče treh dolin začenja praznovanje svojega občinskega praznika in vabljeni, da skupaj z njimi praznujete tudi vi.

Danes29. junija, bodo ob 18. uri na slavnosti seji občinskega sveta podelili nagrade in priznanja v Dvorcu Bukovje, jutri, v petek pa bo ob 17. uri v dvorcu potekala otvoritev razstave o zbiratelju Hansu Kometru.

V petek, 30. junija, od 21. ure dalje bodo prišli na svoj račun ljubitelji rocka. Dogajanje bo potekalo v prireditvenem prostoru Lukna. Za najboljšo zabavo bodo poskrbeli Alo!Stari, Rock Partyzani in Farty Animals.

Zasedba Alo!Stari je slovenska skate – pank skupina iz Maribora, ki je na sceni od leta 2019. Njene pesmi so v lokalnem dialektu. Rock Partyzani z obsežnim in raznolikim glasbenim repertoarjem navdušujejo tako mlajše kot starejše generacije. Njihovi nastopi so začinjeni z nostalgijo, humorjem in patriotizmom, nabiti z brezkompromisnim rock’n’rollom, YU in SLO pop rock hiti iz 80. in 90., avtorskimi uspešnicami, narodnozabavno satiro ter tudi marsikaterim presenečenjem. Njihove nastope prežema nalezljiva pozitivna energijo. Farty animals pa je koroška glasbena skupina, ki je bila ustanovljena čisto spontano, malo za šalo in malo zares. Sestavljajo jo odlični glasbeniki, ki so nepogrešljivi del glasbene cene na Koroškem in zagotovo bodo navdušili publiko tudi v Dravogradu.

Foto: Dobran Laznik

Predtekmovanje za državno tekmovanje v diatonični harmoniki, ki bi moralo biti to soboto, 1. julija 2023, ob 10. uri v Dvorcu Bukovje, bo izvedeno na podlagi poslanih posnetkov in ne bo izpeljano kot prireditev, saj je bilo premalo število prijav. Pred cerkvijo sv. Vida bo v popoldanskem času, od 17. ure naprej, potekal že 15. Festival malih inštrumentalnih skupin.

Zvečer v soboto1. julija, nas od 19. ure naprej čaka nepozabna Dravograjska noč. Za glasbo in zabavo bodo najprej poskrbeli trobilni sestavi iz Slovenije in trubači iz Srbije, kasneje pa Eva Boto in Rok’n’Band.

Eva Boto bo svojim vokalom zagotovo ponovno prevzela domače občinstvo, ki jo že nestrpno pričakuje. Rok’n’band bo izvedel svoje številne hite, ki jih prepeva staro in mlado. Navdih pa črpajo iz glasbe petdesetih let in njenih najodmevnejših izvajalcev. Za pravo trubaško fešto, pa bodo poskrbeli trubači iz pobratenega mesta Guča iz Srbije ter druge trubaške zasedbe.

Foto: Facebook Eva Boto

V nedeljo2. julija 2023, bo na Ribiškem domu ob 17. uri za najmlajše poskrbel čarodej Jole Cole s svojimi čarovniškimi vragolijami.

Praznovanje pa bodo udarno zaključili v petek7. julija ob 20. uri v Lukni, s koncertom skupine Šank Rock, ki v letošnjem letu praznuje svoj 40. jubilej in ravno s koncertom v Dravogradu začenja svojo letošnjo turnejo po Sloveniji.

V soboto, 8. julija 2023, pa bo v parku dvorca Bukovje nastopila tolkalska zasedba Sherzer brigade, ki bo ob vročih ritmih poskrbela za primeren zaključek praznovanja občinskega praznika.

Prav tako vas v soboto, 8. julija 2023, od 9. ure dalje čaka Dan odprtih vrat Likovne sekcije Dravograd, ki je bil napovedan to soboto dopoldne, a se zaradi slabe vremenske napovedi prestavi. Sodelujejo tudi Turistično ter čebelarsko društvo Dravograd.

Vstopite v poletje kot se šika in pridite na nepozabno zabavo v Dravograd, ki tokrat prinaša zabavo za prav vse okuse in vse generacije. Vstop je prost, poskrbljeno pa bo seveda tudi za jedačo in pijačo.

Vir: JZ Dravit

Dogodki

Danes bo v Dvorcu Bukovje potekala slavnostna občinska seja, že jutri pa bo zelo veselo v prireditvenem prostoru Lukna, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji rocka. Vstop je prost.