Search
Close this search box.

Ob občinskem prazniku so na Ravnah na Koroškem podelili tudi občinska priznanja

12. Aprila Leta 1952 se je Trg Guštanj preimenoval v mesto Ravne na Koroškem in tako so Ravne dobile mestne pravice. In vsako leto na ta dan obeležijo občinski praznik in podelijo občinska priznanja.

Danes, 12. aprila, ob 18. uri je bilo tako v razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, kjer je potekala slovesna seja na kateri so podelili občinska odličja.

Prejemniki občinskih odličij za leto 2022 so:

NAGRADA OBČINE RAVNE NA KOROŠKEMPRIMOŽ SUHODOLČAN

Za ustvarjalno življenjsko delo na področju otroške in mladinske književnosti ter slovenskega filma, s čimer pomembno vpliva na življenje, razvoj in ugled občine Primož Suhodolčan je vrhunski sodobni otroški in mladinski pisatelj. Njegova dela so zelo priljubljena med otroki in mladostniki, odražajo izjemno literarno kakovost in so že več let v vrhu najbolj branih knjig. Njegova pot se je začela v Črni na Koroškem – rodil se je mami bibliotekarki Mariji in očetu Leopoldu Suhodolčanu, učitelju, kulturno-prosvetnemu delavcu in književniku. Izjemen talent je koval v svojih šolskih letih in po maturi na Gimnaziji Ravne študiral na današnji Fakulteti za družbene vede. Od leta 1998 je član Društva slovenskih pisateljev. Uvrščen je tudi v zbornik Antologija sodobne slovenske mladinske literature.

Prve prispevke je objavil v Vigredi, glasilu Osnovne šole Franja Goloba Prevalje. Po očetovi smrti je nadaljeval očetove zgodbe o Naočniku in Očalniku v reviji Pionirski list, za najmlajše pa objavljal dogodivščine Petra Nosa in Popka v reviji Ciciban. Sodeloval je pri scenarijih za otroško televizijsko oddajo Radovedni Taček, na Koroškem radiu pa skoraj desetletje pripravljal in v živo vodil več kot 350 oddaj za otroke Popek.

Primož Suhodolčan je ambasador humanitarnega programa ZPMS  Pomežik soncu, akcije Peljimo jih na morje v organizaciji Rdečega križa Slovenije, programa Svit in vseživljenjskega učenja LURA ob Dnevih vseživljenjskega učenja ter sodeluje v ekipi Časorisa ob izbiri face leta. Je tudi promotor branja.

Za svoje delo je prejel kopico nagrad, med drugim Cankarjevo priznanje, občinsko zlato Prežihovo priznanje in posebno priznanje občine za dosežke na kulturnem področju; knjiga Košarkar naj bo! je dobila štiri leta zapored priznanje moja najljubša knjiga, leta 2008 pa še zlato priznanje.

Zbirka Pozor, pravljice! je nagrado moja najljubša knjiga dobila 3-krat zapored, 6-krat je bila nominirana za desetnico …

Njegov opus je zavidljiv – okoli 40 knjižnih izdaj od leta 1994, scenarij za filma Košarkar naj bo, več kot 30 elektronskih knjig, kopica zvočnih knjig o Petru Nosu, zbirki Pozor, pravljice! in Živalske novice, slovenski najboljši športniki pa so z njegovo pomočjo postali pravljični junaki. Njegovo delo, ustvarjanje in prezenca so izjemen kulturni dosežek; je v vrhu priljubljenosti pri slovenskih bralcih, prva mesta na lestvici največkrat izposojenih izvirnih monografskih publikacij v vseh slovenskih knjižnicah pa pričajo o njegovi edinstvenosti.

Za ustvarjalno življenjsko delo na področju otroške in mladinske književnosti ter slovenskega filma, s čimer pomembno vpliva na življenje, razvoj in ugled občine – spoštovanemu in cenjenemu Primožu Suhodolčanu – z velikim ponosom in veseljem podeljujemo najvišje priznanje – nagrado Občine Ravne na Koroškem.

VELIKA PLAKETA OBČINE RAVNE NA KOROŠKEMPROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOTLJE

Za 100 let delovanja, predanost in pomoč ob nesrečah ter za izjemen in trajen prispevek k ugledu in razvoju Občine Ravne na Koroškem.

Gasilsko društvo v Kotljah letos slavi stoletnico. Ustanovljeno je bilo leta 1923, še v Kraljevini Jugoslaviji, prestalo je okupacijske čase, se po letu 1945 začelo razvijati v sodobno gasilsko društvo in se leta 1991 preimenovalo v Prostovoljno gasilsko društvo Kotlje (PGD). Društvo je bilo poleg osnovnih prostovoljskih nalog po letu 1950 nosilec kulturnega, prosvetnega in športnega življenja v kraju ter je tako utrjevalo in krepilo ugled društva in kraja. Veliko ur in udarniškega dela je bilo vloženih v nabavo opreme in izvedbo nujnih del. V okviru gasilskega društva so delovale igralska, pevska in smučarska sekcija, vse to je pripomoglo k ohranjanju in rasti organizacije. Gasilke in gasilci so svojo dejavnost pomoči ljudem utrjevali in nadgrajevali na gasilsko športnih tekmovanjih in leta 1982 so na svetovnem prvenstvu zasedli 4. mesto, leta 2018 so osvojili naslov državnih prvakov in leta 2021 3. mesto v kategoriji starejših gasilcev. Ob svoji 80-letnici so namenu predali nov gasilski dom v Kotljah ter se postavili ob bok sodobno opremljenim in izurjenim gasilskim društvom.

PGD Kotlje danes sestavlja 137 članov, 96 moških in 41 žensk. Imajo 24 operativnih gasilcev, 25 je članov gasilske organizacije, 15 je gasilcev pripravnikov. Veteranov in veterank je 24, 34 je podpornih članov, v svojih vrstah imajo 15 mladincev. Najstarejši član je Peter Jamer, najstarejša članica pa Rozalija Rožen. Društvo ima častnega poveljnika, to je tov. Mirko Naglič. Sto let delovanja društva v kraju je v ponos društvu, krajanom in kraju, saj so se v njem našli prostovoljci, ki so delovali v društvu, hkrati pa v kraju udejanjali spoštovanje, humanost in predanost organizaciji.

VELIKA PREŽIHOVA PLAKETAKLEMEN ROŠER

Za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo na področju glasbe in poučevanje diatonične harmonike ter za izjemen in trajen prispevek k prepoznavnosti Občine Ravne na Koroškem.

Klemen Rošer je uveljavljen glasbenik, harmonikar, avtor ter mentor oziroma učitelj igranja na diatonično harmoniko. Zaradi iskrene predanosti diatonični harmoniki je danes znan kot eden vidnejših virtuozov tega glasbila in eden najuspešnejših učiteljev diatonične harmonike v Sloveniji.

Med izstopajočimi dosežki v njegovem tekmovalnem obdobju so po dve 1. nagradi svetovnega tekmovanja in zlati plaketi državnega tekmovanja, največji dosežek pa je naziv absolutnega evropskega prvaka v igranju na diatonično harmoniko.

Od vsega začetka delovanja Glasbene šole Rošer je bila skrb za kakovost poučevanja učencev vedno na prvem mestu. Koroško regijo in s tem mesto Ravne na Koroškem je v zadnjih letih postavil na zemljevid diatonične harmonike, saj je s svojimi učenkami in učenci nanizal največje uspehe, skupno več kot 500 nagrad na regijskih, državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih v igranju na diatonično harmoniko.

Med svojo doslej skoraj 20-letno mentorsko kariero je razvil lastno učno metodo in v založbi Glasbenega centra Rošer izdal lastno literaturo, po kateri se uči več sto harmonikarjev in harmonikark v Sloveniji in tujini – na Nizozemskem in od letos tudi na Slovaškem. Že drugi mandat je predsednik Zveze diatonične harmonike Slovenije. Na tekmovanjih redno sodeluje kot član strokovnih žirij, od lani je še delegat Svetovne konfederacije za harmoniko (CMA Francija) ter član strokovne žirije, v kateri sodelujejo člani z vsega sveta. Ustvaril je več kot 80 avtorskih del ter jih izdal na šestih glasbenih albumih.

Povabilu k sodelovanju Glasbene šole Rošer se vedno rad odzove, bodisi z učenci kot solisti bodisi z orkestrom in tudi sam. S svojim delom in osebnostjo pomembno prispeva k delu in življenju v občini ter veča prepoznavnost, ugled in uveljavljanje občine v širšem prostoru.

VELIKA KLANČNIKOVA PLAKETAKRISTA DEKLEVA

Za vrsto let uspešnih smučarskih dosežkov ter izjemen in trajen prispevek k ugledu in razvoju Občine Ravne na Koroškem.

Krista Fanedl, por. Dekleva, je nekdanja slovenska alpska smučarka, ki je v okolju, v katerem je odraščala, to preprosto ‘morala’ postati. Smučati je začela zelo zgodaj, leta 1950 se je že udeležila prvih tekmovanj kot članica Smučarskega kluba Fužinar. Kot pionirka je tekmovala med članicami in večkrat v tem neenakem boju zmagala. Leta 1955 je še kot pionirka osvojila naslov državne prvakinje v veleslalomu, in to je bil šele začetek velikih uspehov ene najboljših jugoslovanskih smučark. Leta 1964 je zastopala Jugoslavijo na zimskih olimpijskih igrah v Innsbrucku v smuku, veleslalomu in slalomu. Istega leta je nastopila na prvem tekmovanju za zlato lisico (in potem še na dveh) in na znameniti strmini pod Bolfenkom v slalomu osvojila 15. mesto. Kot državna reprezentantka je 10 let nastopala na tekmah na vseh znanih smučiščih v Evropi. Udeležila se je treh zimskih univerzijad: leta 1962 v Villarsu (Švica), leta 1964 v Špindlerjevem mlinu (ČSSR) in leta 1966 v Sestrieru (Italija). Krista Fanedl Dekleva je osvojila 14 naslovov zmagovalke republiških prvenstev, od tega 6 pri članicah, in 20 državnih prvenstev, od tega 15 pri članicah. Po končani karieri je s smučanjem ostala v stiku kot klubska vaditeljica in učiteljica smučanja.

Krista Fanedl Dekleva je bila ena najuspešnejših alpskih smučark v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Je prejemnica reda zaslug za narod s srebrno zvezdo (1971) – za rezultate v smučanju, priznanja ob 50-letnici Smučarske zveze Jugoslavije (1972), priznanja ob 50-letnici Športnega društva Fužinar (1978) ter priznanja ob 50-letnici Smučarskega kluba Enotnost in Olimpija (1997).

VELIKA KLANČNIKOVA PLAKETABORIS KOTNIK

Za dolgoletno in uspešno delo na področju športa ter izjemen in trajen prispevek k ugledu in razvoju Občine Ravne na Koroškem.

Boris Kotnik je upokojeni učitelj športne vzgoje. Starši so ga že majhnega navdušili za šport, s komaj petimi leti že za smučanje, sprva na Poseki. Z 12 leti se je uvrstil v otroško reprezentanco in se udeležil največjega otroškega tekmovanja v Italiji –Topolino. Leta 1981 je diplomiral iz smučanja in se vrnil na domače Ravne na Koroškem. Sprva je dve leti v Rokometnem klubu Fužinar uspešno vodil žensko člansko ekipo v prvi slovenski ligi, leta 1988 pa je začel delati kot trener mlajših selekcij v Smučarskem klubu Fužinar, kjer se je uspešno udejstvoval več kot 20 let.

Njegovi največji trenerski uspehi so se pokazali prav lani, saj so na olimpijskih igrah na Kitajskem tekmovali trije njegovi nekdanji varovanci: Neja Dvornik, Albin Tahiri in Rok Šalej, njegov trenerski pomočnik, danes Kranjčev trener. Po končani trenerski karieri prostovoljsko ostaja član upravnega odbora Alpskega smučarskega kluba (ASK) Fužinar kot vodja trenerjev. Je član Smučarskega kluba Fužinar že 60 let, v zadnjih letih deluje tudi v upravnem odboru Zveze športnih društev, v svetu zavoda ZKŠTM in že drugi mandat v Četrtni skupnosti Trg, letos kot član Odbora za vzgojo, izobraževanje, kulturo in šport.

PLAKETA OBČINE RAVNE NA KOROŠKEMVILJEM TOPLAK

Za opravljeno prostovoljsko delo v preteklem letu v Četrtni skupnosti (ČS) Dobja vas.

Viljem Toplak je vzoren občan, ki skupaj s sokrajanom opravi veliko prostovoljskega dela v dobrobit ČS Dobja vas, kjer je že drugi mandat član sveta. Na ‘Hofu’ redno urejata športno igrišče, popravljata ograjo, koše, klopi … Dobro sodelujeta z občani ter tudi z družbami na območju nekdanje Železarne Ravne in Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne. Redno čistita ekološki otok, ozaveščata o ločevanju odpadkov, pometata in čistita ter skrbita za urejeno okolico. Vse to in še marsikaj za skupnost delata že več kot 10 let.

Plaketa naj bo zahvala in nadaljnja spodbuda za njegov prispevek k lepše urejeni okolici in podobi ČS Dobja vas.

PLAKETA OBČINE RAVNE NA KOROŠKEMMAKSIMILJAN SIRK

Za opravljeno prostovoljsko delo v preteklem letu v Četrtni skupnosti (ČS) Dobja vas.

Maksimiljan Sirk je vzoren občan, ki skupaj s sokrajanom Viljemom Toplakom opravi veliko prostovoljskega dela v dobrobit ČS Dobja vas, kjer je že drugi mandat član in že tretji mandat član izvršnega odbora. Na ‘Hofu’ redno urejata športno igrišče, popravljata ograjo, koše, klopi … Dobro sodelujeta z občani ter tudi z družbami na območju nekdanje Železarne Ravne in Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne. Redno čistita ekološki otok, ozaveščata o ločevanju odpadkov, pometata in čistita ter skrbita za urejeno okolico. Vse to in še marsikaj za skupnost delata že več kot 10 let.

Plaketa naj bo zahvala in nadaljnja spodbuda za njegov prispevek k lepše urejeni okolici in podobi ČS Dobja vas.

PREŽIHOVA PLAKETAGREGOR ŠTEHARNIK

Za izjemne dosežke na področju glasbenega udejstvovanja v preteklem letu in prispevek k večanju prepoznavnosti kulturne dejavnosti.

Gregor Šteharnik je glasbenik in kulturnik, ki je lanskoletno 20-letnico profesionalnega glasbenega ustvarjanja proslavil z izdajo samozaložniškega glasbenega albuma Sui generis.

V času šolanja je prejel številne nagrade na tekmovanjih ter koncertiral na mnogih odrih doma in v tujini. Kot izjemen saksofonist s čutom za subtilno interpretacijo in z obilo avtorskega navdiha sodeluje z vsemi znanimi koroškimi glasbeniki, kot aktivni član igra v koroških zasedbah FaušDur, Jazoo, Dimme in Pedenjpedi, Pihalni orkester Mežica ter v spremljevalnih skupinah Ditke in Nastje Gabor pa tudi v drugih zasedbah (kot nadomestni član) ter v drugih komornih zasedbah.

Kot del videoproducentske ekipe KIKI-RIKI FILMS skrbi za večino glasbenih videospotov koroških avtorjev. Lani je izdal avtorsko zgoščenko Sui generis s 16 skladbami, se s koroško zasedbo Jazoo udeležil največjega jazz festivala Jihočesky Jazzovy Festival na Češkem in festivala GODIBODI na ljubljanskem gradu. Kot član zasedbe koroške pevke Nastje Gabor je koncertiral po Sloveniji, kot gost sodeloval pri Ditkini novi zgoščenki Med nama je angel in igral na njenih koncertih, gostoval je na jubilejnem koncertu Damjana Ziha, z zasedbo Dimme in Pedenjpedi je izdal album Premlad za pomlad in odigral promocijsko turnejo po Koroški ter izdal dva lastna videospota, s koroškim glasbenikom Luko Krofom je ustvaril projekt My way z videospotom na Uršlji gori.

Vedno se z veseljem odzove na povabilo k sodelovanju na občinskih dogodkih in proslavah.

PREŽIHOVA PLAKETADR. MANJA MIKLAVC

Za izjemne dosežke v preteklem letu na področju literarnih  del in prispevek k večanju prepoznavnosti kulturne dejavnosti.

Dr. Manja Miklavc je doktorica literarnih ved, aktivna članica Kulturnega društva literatov Mežiške doline in Slavističnega društva Koroške. Je samostojna strokovna svetovalka, zaposlena v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, in od leta 2019 odgovorna urednica občinskega glasila Ravenski razgledi.

Po končanem dodiplomskem študiju slovenistike je uspešno zaključila podiplomski interdisciplinarni študijski program Humanistika in družboslovje na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Področje njenega raziskovanja je slovstvena folkloristika, še posebno otroška slovstvena folklora.

Njene folkloristične raziskave temeljijo na predhodnem terenskem delu (predvsem na slovenski in avstrijski strani Koroške) in so interdisciplinarno zasnovane (povezane z etnologijo, zgodovino, mladinsko književnostjo, jezikoslovjem). Je avtorica nacionalno in mednarodno pomembne strokovne monografije Ko spregovorijo meje, ki je izšla lani, znanstvene monografije Otroštvo v deželi kralja Matjaža ter dveh literarnih del, Dober dan in Dan za objem. Njena diplomska naloga je trajen dokument o eni najstarejših slovenskih godb, Pihalnem orkestru železarjev Ravne, v katerem je bila tudi delovala. Za doktorsko temo pa je obdelala otroško slovstveno folkloro na slovenski in avstrijski strani Koroške ter razširila svoje kompetence na celotno koroško narečno skupino in njeno kulturno dediščino.

Manja Miklavc je zunanja sodelavka Koroškega pokrajinskega muzeja, udeleženka mednarodnega simpozija o akademiku dr. Milku Matičetovem ter srčna zbirateljica folklornega in etnološkega gradiva, kar zagotavlja, da se bo bogastvo nesnovne kulturne dediščine ohranilo za naše potomce. Njeno raziskovalno in kulturno delovanje v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika in Koroškem pokrajinskem muzeju je Korošcem v prid, slovenskemu narodu v zadoščenje in njej v veselje.

PREŽIHOVA PLAKETAIVANA PRISLAN

Za izjemne dosežke v preteklem letu na področju literarnih del in prispevek k večanju prepoznavnosti kulturne dejavnosti.

Ivana Prislan je že 10 let vodja pogovorne skupine hotuljskih seniork. To večletno uspešno delo je kot vodja zaokrožila z izdajo jubilejnega zbornika. Hotuljce in Hotuljke ter druge občane je povezala v skupino, ki se sestaja tedensko, bere knjige, se o njih pogovarja ter organizira izobraževalne in kulturne dogodke za širše občinstvo. Ivana je kot aktivna članica vključena tudi v Društvo literatov Mežiške doline. V letu 2020 je izšel njen prvenec Tukaj bom ostala, s predstavitvijo knjige v našem osrednjem hramu kulture – Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika. Dolga leta svojo ljubezen do koroške pokrajine in ljudi deli z občani Raven na Koroškem ter piše prispevke za Ravenske razglede. V društvu Koroški medgeneracijski center Ravne je od ustanovitve pred osmimi leti vodja literarne čajanke ter organizatorka njenih prireditev in avtorica njenih publikacij.

Rdeča nit delovanja Ivane Prislan v vseh skupinah sta spodbujanje bralne kulture in povezovanje na področju literature, npr. z bralno značko Toneta Partljiča. Kot vodja pogovorne skupine in literarne čajanke se povezuje z različnimi ustanovami in na različnih lokacijah organizira dogodke, denimo v Domu starejših v Slovenj Gradcu, knjižnici Črna na Koroškem in Hiši Poljana. V minulem letu je aktivno sodelovala pri projektu Babica bere v Podružnični osnovni šoli Kotlje.

KLANČNIKOVA PLAKETAOK FUŽINAR – EKIPA STAREJŠI DEČKI

Za izjemne športne dosežke v preteklem letu in prispevek k večanju prepoznavnosti športne dejavnosti.

Igralci Odbojkarskega kluba (OK) Fužinar – ekipa starejši dečki – so postali državni prvaki v sezoni 2021/2022. Njihovo strokovno vodstvo sestavljajo glavni trener Mitja Jež, pomočnik trenerja Ožbalt Zmagaj in predsednik kluba David Slatinšek.

22. maja 2022 so starejši dečki OK Fužinar osvojili naslov državnih prvakov v finalu turnirja najboljših slovenskih ekip U15 v Braslovčah. V izjemno dramatični igri so fantje že zaostajali z 2 : 0, na koncu pa z jekleno voljo slavili v velikem slogu s 3 : 2 in osvojili naslov prvaka. Pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Zmagaja so nastopili: Tevž Slatinšek, ki je prispeval 25 točk, Nejc Hribernik (19), Jan Ručigaj (13), Jaka Zmagaj (5), Klemen Maček (4), Lenart Skudnik (3), Lovro Jamnik, Aljaž Abraham, Nejc Sekavčnik, Nejc Pavlović, Benjamin Jošt, Ožbi Slatinšek in Vid Merkač. V finalu je bil za najkoristnejšega igralca izbran Nejc Hribernik, Jaka Zmagaj pa za najboljšega podajalca.

Mladi odbojkarji Fužinarja so ponovno navdušili, tokrat z naslovom državnega prvaka v kategoriji starejših dečkov! OK Fužinar tako ostaja klub prvakov: v sezoni 2019/2020 so naslov državnih prvakov osvojili mladinci, sezona 2020/2021 je bila v znamenju državnega naslova v mali odbojki, sezono 2021/2022 pa so zaznamovali starejši dečki.

Uspela jim je namreč sezona za zgodovino, saj so jo končali brez poraza.

KLANČNIKOVA PLAKETAMITJA JEŽ

Za izjemne športne dosežke v preteklem letu in prispevek k večanju prepoznavnosti športne dejavnosti.

Mitja Jež je odraščal v športni družini in v rani mladosti začel trenirati plavanje. Pri 10 letih ga je premamila odbojkarska žoga in ga pripeljala v Odbojkarski klub (OK) Fužinar. V klubu je igral vse do odhoda na študij na Fakulteto za šport. Igral je za mlajše kategorije in velikokrat stal pod zmagovalnim odrom, z mladinci OK Fužinar pa je bil v sezoni 2002/2003 državni podprvak in z Gimnazijo Ravne 4-krat zapored državni šolski prvak. Med študijem je igral v prvi ligi za Olimpijo, nekaj časa za OK Brezovica in OK Šempeter. Z ekipo Šempetra je osvojil prvo mesto v drugi slovenski ligi. Bil je tudi tekmovalec članske ekipe v Slovenski Bistrici, ki je prav tako nastopala v prvi slovenski ligi. Po vrnitvi v OK Fužinar, kjer od leta 2010 opravlja delo trenerja, je med letoma 2013 in 2017 s člansko ekipo ponovno tekmoval v prvi ligi. Mitja Jež je igralsko kariero pri OK Fužinar zaključil leta 2020.

Strokovno delo, ki ga opravlja, daje pečat ravenski in slovenski odbojki, kar dokazujejo številna tekmovanja in rezultati.

Samo v letu 2022 so starejši dečki U15 iz OK Fužinar osvojili 1. mesto na državnem prvenstvu, prav tako 1. mesto so za Slovenijo osvojili moški U18 na srednjeevropskem prvenstvu MEVZA in z reprezentanco koroške-celjske regije v Kranju so postali državni prvaki, selektor reprezentance je bil Mitja Jež.

KLANČNIKOVA PLAKETATINA VRHOVNIK

Za izjemne športne dosežke v preteklem letu in prispevek k večanju prepoznavnosti športne dejavnosti.

Tina Vrhovnik je dijakinja Gimnazije Ravne, dejavna tako na kulturnem kot športnem področju. Je prejemnica Prežihove plakete Občine Ravne na Koroškem (leta 2019) za izjemne dosežke in rezultate na tekmovanjih harmonikarjev ter za prispevek k bogatenju kulturnega utripa, tokrat pa je zaradi izjemnih športnih rezultatov v gorskem kolesarjenju, kot članica Kolesarskega kluba Ravne, prejemnica Klančnikove plakete.

Tina Vrhovnik je na državnem prvenstvu v gorskem kolesarjenju med mladinkami v kategoriji kros U19 osvojila zmagovalni naslov, med mladinkami pa je osvojila prvo mesto v kategoriji olimpijski kros. V preteklem letu je kar 3-krat zmagala, in sicer na mednarodni dirki Peca Avstrija, na dirki slovenskega pokala v Ajdovščini in na državnem prvenstvu v kratkem krosu, ter se 2-krat uvrstila na 2. mesto.

Tina Vrhovnik se je v skupnem seštevku vseh 11 tekem sezone 2021/2022 slovenskega pokala povzpela na 1. mestu med mladinkami.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom občinskih priznanj!

Vir: ravne.si

Dogodki

12. Aprila Leta 1952 se je Trg Guštanj preimenoval v mesto Ravne na Koroškem in tako so Ravne dobile mestne pravice. In vsako leto na ta dan obeležijo občinski praznik in podelijo občinska priznanja.