občina ravne na koroškem

Iz proračuna ravenske občine sredstva tudi za naložbo pri Prežihovi bajti. Med večje letošnje naložbe spadajo tudi sanacije plazov

Letošnji proračun Občine Ravne na Koroškem, ki so ga svetniki soglasno potrdili na zadnji seji, predvideva rekordnih 22 milijonov evrov odhodkov. Poleg dokončanja novega vrtca, sanacije plazov in cest ter gradnje centra KO-RA med večje naložbe spada obnova gospodarskega objekta pri Prežihovi bajti, spominskem muzeju Prežihovega Voranca.

Preberi »

V Slovenj Gradcu podprli začetek postopkov za pripravo participativnega proračuna. Znani tudi prejemniki Bernekerjevih odličij

Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so danes podprli začetek postopkov za izvedbo participativnega proračuna, za katerega je v letošnjem 39 milijonov evrov vrednem proračunu namenjenih 100.000 evrov. Ob tem so svetniki danes s potrditvijo načrta razvojnih programov enak obseg sredstev za ta namen rezervirali tudi za prihodnje leto.

Preberi »

Na Ravnah predstavili načrte za gradnjo cenovno dostopnih hiš za mlade družine (VIDEO in FOTO)

Inštitut Back to the village v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem snuje načrte za ureditev naselja na območju Čečovja, kjer bi zgradili več manjših, cenovno dostopnih hiš za mlade družine. Načrte so predstavili danes, pozdravlja jih tudi direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec, ki pa je izrazil dvome glede predstavljene cene hiše.

Preberi »

Ravenski župan namenil pozornost najstarejšim občankam in občanom

Župan dr. Tomaž Rožen je v imenu občine Ravne na Koroškem, ki je uvrščena v Svetovno in slovensko mrežo starosti prijaznih mest, namenil pozornost ravenškim najstarejšim občankam in občanom ter jim v časih, ko obiski, klepet in stiski rok predstavljajo tveganje, kar s toplo besedo, prijazno mislijo in skromno pozornostjo v dar skušal pričarati nekaj prazničnega vzdušja in domačnosti.

Preberi »

Na Ravnah zagotovili pomoč za čiščenje snega za starejše občane. V Dravogradu prostovoljce še iščejo

V teh dneh je tudi na Ravnah na Koroškem in v Dravogradu zapadlo veliko snega, ki pa si ga nekateri krajani sami ne zmorejo očistiti izpred hiš, dvorišč … Zato so na ravenski občini v sodelovanju s taborniki vzpostavili mrežo pomoči starejšim občanom, ki še posebej v teh zimskih dneh potrebujejo pomoč sokrajanov. V Dravogradu pa prostovoljce še iščejo.

Preberi »

Aljaž Verhovnik: Ravne so po desetih letih zagotovo bolj prijazne invalidom (VIDEO)

Ob današnjem mednarodnem dnevu invalidov se bo po državi zvrstilo več dogodkov. Med drugim je na Ravnah potekala tudi tiskovna konferenca, na kateri je predsednik Sveta za invalide Aljaž Verhovnik izpostavil prizadevanja ravenske občine v programu za izboljšanje življenja invalidov v občini ter predstavila projekt »Občina po meri invalidov« in poročala o izvedenih dejavnostih v letošnjem letu. Na konferenci pa je sodeloval tudi predsednik Društva paraplegikov Koroške Damjan Hovnik.

Preberi »

Na Ravnah že šesto leto uspešno razdeljujejo hrano socialno ogroženim

V Koroškem medgeneracijskem centru razdeljujejo hrano socialno ogroženim občanom Raven na Koroškem že šesto leto. Projekt poteka v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem ter Lions klubom in zagotavlja osnovne življenjske potrebščine tistim občanom, ki si jih sami zaradi trenutnih razmer ali pa trajno ne morejo zagotoviti.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.