Search
Close this search box.

Rockerji razvneli občinstvo v Dravogradu, sledi še Dravograjska noč

Sinočnji rockerski večer v Dravogradu več kot uspel, pred nami je še Dravograjska noč, ki prinaša trubače iz Srbije, Evo Boto in Rok’n’Band. Se vidimo.

V petek, 30. junija 2023, od 21. ure dalje je v prireditvenem prostoru Lukna, v Dravogradu, potekal Rock Dravograd, ki je privabil precejšnje število ljudi iz cele Koroške. Za res dobro zabavo so poskrbeli Alo!Stari, Rock Partyzani in Farty Animals.

Rock Partyzani so poskrbeli za nostalgijo, humor in patriotizem, bili smo priča brezkompromisnemu  rock’n’rollom, YU in SLO pop rock hitiom iz 80. in 90., avtorskimi uspešnicami, … Farty animals pa so ljubljenci domačega občinstva na Koroškem in tudi sinoči so pustili sled v Dravogradu ter preigravali številne domače in tuje uspešnice.

Danes, 1. julija 2023 nas pred cerkvijo sv. Vida v popoldanskem času, od 17. ure naprej, čaka že 15. Festival malih inštrumentalnih skupin. Od 19. ure dalje pa bo potekala nepozabna Dravograjska noč. Za glasbo in zabavo bodo najprej poskrbeli trobilni sestavi iz Slovenije in trubači iz Srbije, kasneje pa Eva Boto in Rok’n’Band.

Eva Boto bo svojim vokalom zagotovo ponovno prevzela domače občinstvo, ki jo že nestrpno pričakuje. Rok’n’band bo izvedel svoje številne hite, ki jih prepeva staro in mlado. Navdih pa črpajo iz glasbe petdesetih let in njenih najodmevnejših izvajalcev. Za pravo trubaško fešto, pa bodo poskrbeli trubači iz pobratenega mesta Guča iz Srbije ter druge trubaške zasedbe.

V nedeljo2. julija 2023, bo na Ribiškem domu ob 17. uri za najmlajše poskrbel čarodej Jole Cole s svojimi čarovniškimi vragolijami.

Praznovanje pa bodo udarno zaključili v petek7. julija ob 20. uri v Lukni, s koncertom skupine Šank Rock, ki v letošnjem letu praznuje svoj 40. jubilej in ravno s koncertom v Dravogradu začenja svojo letošnjo turnejo po Sloveniji.

V soboto, 8. julija 2023, pa bo v parku dvorca Bukovje nastopila tolkalska zasedba Sherzer brigade, ki bo ob vročih ritmih poskrbela za primeren zaključek praznovanja občinskega praznika.

Vabljeni torej tudi danes na nepozabno Dravograjsko noč! VSTOPNINE NI.

Dogodki

Sinočnji rockerski večer v Dravogradu več kot uspel, pred nami je še Dravograjska noč, ki prinaša trubače iz Srbije, Evo Boto in Rok’n’Band. Se vidimo.