Search
Close this search box.

FOTO: Moški pevski zbor Franc Ksaver Meško obeležil 60. obletnico

MoPZ Franc Ksaver Meško je s koncertom obeležil svoj 60. jubilej.

Moški pevski zbor Kulturno-prosvetnega društva Franc Ksaver Meško v letošnjem letu obeležuje že 60. obletnico. Ob častitljivi obletnici, 60. jubileju obstoja Moškega pevskega zbora Franc Ksaver Meško, so v nedeljo, 21. aprila 2024, pripravili čudovit koncert, s katerim so obeležili svoje šest desetletij trajajoče kulturno-umetniško ustvarjanje.  

Na koncertu se jim je v dvorani pridružil tudi dr. Peter Pungartnik, ki je ”Meškotom” podelil priznanje Mestne občine Slovenj Gradec.

Na koncertu, ki so ga poimenovali ”Čas in mi” in je potekal včeraj v Domu krajanov Sele-Vrhe s pričetkom ob 14. uri, se je ob visokem jubileju prestavila 11-članska zasedba zbora, ki pridno vadi čisto vsak teden. Kot se radi  pošalijo sami, Slovenci zelo radi pojemo, se pa včasih težko dogovorimo, katero pesem bi izbrali. A več kot očitno je bilo, da so na včerajšnjem koncertu vse zbrane navdušili z izborom pesmi, ki so jih ubrano in z občutkom zapeli.  

V goste na koncert so povabili tudi dva glasbena gosta. Na odru sta se jim je pridružila Tomaž Plahutnik na citrah in vokalist Simon Eržen.

FOTOGALERIJA:

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

MoPZ Franc Ksaver Meško je s koncertom obeležil svoj 60. jubilej.