
Podpiramo lokalno. Kako do hrane na Koroškem?
Tudi pri Koroških Novicah podpiramo “lokalno”, zato smo v času epidemije zbrali nekaj koroških ponudnikov, tako kmetij kot gostincev, ki vam v času “krize”, ko
Tudi pri Koroških Novicah podpiramo “lokalno”, zato smo v času epidemije zbrali nekaj koroških ponudnikov, tako kmetij kot gostincev, ki vam v času “krize”, ko
Danes je na največjem kulinaričnem dogodku leta na Koroškem dišalo po drožasti dobrotah – v Mislinji smo se družili na prvem srečanju ljubiteljev peke z
Svetovni dan kmetic, ki ga obeležujemo 15. oktobra, na poseben način praznujejo tudi slovenske kmetice. Prazniku se poklonijo na svečanosti, na kateri razglasijo kmetico leta.
V dvorani Poslovnega centra Lopan v Mislinji bo v soboto, 12. oktobra, dišalo po kruhu z drožmi in drožastih dobrotah. Korošica Anita Šumer, avtorica izjemne
Ime julija je Korošica Anita Šumer, avtorica knjige Drožomanija, ki je za prvo slovensko knjigo o peki z drožmi na izboru najboljših kuharskih knjig na svetu
Potem, ko ste poslušalci Vala 202 Anito Šumer izbrali za ime tedna na Valu 202, bo ta petek in v soboto potekalo glasovanje za »ime meseca«. Vsak
Na Valu 202 vsak ponedeljek izbirajo Ime tedna, nekoga, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. V tem opisu
Na jubilejni 30. državni razstavi ocenjenih izdelkov v okviru prireditve »Dnevi Dobrot slovenskih kmetij Ptuj 2019« so sodelovale tudi koroške kmetice in kmetje, ki so tudi letos dosegli odlične rezultate. So prejemniki številnih zlatih, srebrnih, bronastih priznanj ter znaka kakovosti, za trikrat zapored doseženo zlato priznanje za posamezno dobroto.