Search
Close this search box.

Ime tedna na Valu 202 je Anita Šumer, avtorica knjige Drožomanija

Na Valu 202 vsak ponedeljek izbirajo Ime tedna, nekoga, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. V tem opisu so prepoznali Korošico Anito Šumer, avtorico knjige Drožomanija, prve in najobsežnejše slovenske knjige o peki kruha in peciva z drožmi, ki je bila pred dnevi razglašena za najboljšo knjigo na svetu.

FOTO: Facebook Anita Šumer

Knjigo Slovenjgradčanke so na izboru Gourmand World Cookbooks Awards v Macau, kjer so se za nagrade potegovale kuharske knjige iz 216 držav sveta, razglasili za najboljšo knjigo o kruhu na svetu, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Kandidata za Ime minulega tedna na Valu 202 sta bila poleg Anite še:

Mersiha Mehinagić iz Zagorja ob Savi, kjer so na njeno pobudo uredili igrišče z igrali za otroke s posebnimi potrebami. V Evroparku so namestili več različnih gugalnic: od takih za otroke z različnimi primanjkljaji za guganje z invalidskim vozičkom, gugalnico s ptičjim gnezdom in tako z varovalno ograjo, do običajnih gugalnic, saj so želeli ustvariti prostor za druženje vseh otrok.

Edward Clug, umetniški vodja mariborskega Baleta SNG, ki je zasnoval celovečerni pripovedni balet Peer Gynt po istoimenski norveški pesnitvi Henrika Ibsena. Z njo so se ob svoji 100-letnici na dveh razprodanih predstavah predstavili v eni najpomembnejših opernih in baletnih hiš na svetu, ruskem Bolšoj teatru, kar je veliko priznanje ansamblu in slovenskemu baletu nasploh.

Izjavi, ki jo je dala za Val 202, pa lahko prisluhnete TUKAJ.

Anita pa se bo potegovala tudi za Ime meseca. Glasovanje za Ime meseca v etru Vala 202 poteka prvi petek v mesecu ob 11.00 in 18.00 in prvo soboto v mesecu ob 12.00. Glasove seštejejo v soboto ob 12.30 in objavijo zmagovalca do 13. ure.

Če pa vas zanima, kako nastanejo slastne dobrote iz pod rok Anite, vam sporočamo, da se lahko 12. 10. 2019 udeležite prvega srečanjea vseh ljubiteljev peke z drožmi in drožastih dobrot. Več o Aniti in Drožomaniji najdete TUKAJ.

FOTO: Facebook Anita Šumer

Iskrene čestitke.

Dogodki