Search
Close this search box.

Drožomanija Korošice Anite Šumer na Kitajskem prejela nagrado za najboljšo knjigo (FOTO in VIDEO)

Korošica Anita Šumer, avtorica izjemne uspešnice Drožomanija, mojstrica peke z drožmi ali kislim testom, nad čemer jo je navdušil njen mož Sašo Šumer, ki kruh in druge dobrote z drožmi pripravlja že od leta 2013, je v začetku julija na Kitajskem prejela nagrado za najboljšo knjigo na svetu.

V Macau na Kitajskem je namreč od 3. do 7. julija potekal knjižni sejem z izborom »Gourmand World Cookbooks Awards«, kjer je bila Drožomanija, knjiga uspešne Slovenjgračanke, izbrana za najboljšo knjigo na svetu, in sicer v kar dveh kategorijah: Zbiranje dobrodelnih sredstev (Evropa) in kategorija Kruh.

VIDEO: Razglasitev rezultatov

Razglasitev zmagovalke v kategoriji Kruh.

Objavil/a Sašo Šumer dne Nedelja, 14. julij 2019

»Nagrada za zbiranje dobrodelnih sredstev (Evropa) me je kar močno presenetila, čeprav je bila knjiga nominirana tudi v tej kategoriji, sem počaščena ter ponosna do neba. Iskrena hvala vsem, ki vas je že in vas še bo zagrabila drožomanija. Vesela pa sem tudi zaradi tega, da lahko s knjigo pomagamo Lizi in smo dobri kot drožasti kruh,« je po prvem dnevu slavnostne podelitve priznanj najboljšim kulinaričnim knjigam Gourmand World Cookbook Awards na Facebook profilu zapisala Anita.  

Naj omenimo, da gre za prvo in najobsežnejšo slovensko knjigo o peki kruha in peciva z drožmi, ki je že prodrla tudi na svetovne trge, hkrati pa je izšel že njen tretji ponatis. Knjiga na 304 straneh razkriva skrivnostni svet droži, s katerimi lahko pripravimo kruh pa tudi številne druge sladke in slane jedi. Kruh in pekovski izdelki ter druge jedi, pripravljene z drožmi, so lažje prebavljivi, dolgo obstojni, imajo nižji glikemični indeks, so polnejšega okusa in nas hitreje nasitijo.

Knjiga Drožomanija vas popelje v zdrav svet peke z drožmi na preprost način, kar so opazili širom sveta, ne le v Sloveniji. Zelo primerna je za začetnike, ki so se z drožmi začeli spogledovati, prav tako pa bodo nad njo navdušeni že »mojstri« peke z drožmi. V njej se nahaja 45 preprostih vsakdanjih in prazničnih receptov, ki temeljijo na slovenski prehransko-kulturni dediščini, poglavja Od žita do droži, Vaš prvi, SOS za droži, beležke za vaše recepte, urniki peke in še in še.

Anita peko z drožmi poučuje tako doma kot v tujini, tečaji so razprodani in zelo iskani. Ustvarila je prvo slovensko Facebookovo skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 10.300 ljubiteljev. V njej nesebično deli znanje med vse ljubitelje droži in tiste, ki to postajajo ali si želijo postati.

Če vas zanima, kako nastanejo slastne dobrote iz pod rok Anite, vam sporočamo, da se lahko 12. 10. 2019 udeležite prvega srečanjea vseh ljubiteljev peke z drožmi in drožastih dobrot. Več o Aniti in Drožomaniji najdete TUKAJ.

Iskrene čestitke za dosežen uspeh na Kitajskem.

FOTO: Anita in Sašo Šumer

Dogodki