Search
Close this search box.

Anita Šumer ime meseca julija na Valu 202

Ime julija je Korošica Anita Šumer, avtorica knjige Drožomanija, ki je za prvo slovensko knjigo o peki z drožmi na izboru najboljših kuharskih knjig na svetu v Macau prejela nagrado za najboljšo knjigo o kruhu, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Poslušalci Vala 202 so za ime meseca julija izbrali Slovenjgradčanko Anito Šumer, ki je po razglasitvi rezultatov med drugim dejala: Iskrena hvala vsem, ki ste glasovali zame, vaša podpora je bila ogromna in jo zelo zelo cenim! Verjamem, da smo z SMS zbrali tudi kar nekaj sredstev za projekt Botrstvo. Saj če dobro delimo, ga množimo, zato že od prve izdaje knjige del sredstev namenjamo dobrodelnosti.”

FOTO: Anita Šumer

Med kandidati so bili poleg Anite še:

  • Bronja Žakelj, pisateljica, ki je za svoj prvenec Belo se pere na devetdeset, eno najbolj branih knjig lanskega leta pri nas, prejela nagrado kresnik.
  • Renata Dacinger, urednica in voditeljica oddaje Ugriznimo znanost na TV Slovenija, ki jo je Združenje britanskih znanstvenih novinarjev v kategoriji video nagradilo s prvo nagrado.
  • Janko Petrovec, dopisnik RTV Slovenija iz Rima, ki je za svoj dokumentarni film Malta – temni obrazi skokovite gospodarske rasti prejel ugledno italijansko nagrado Cristiana Matano.
  • Petra Vladimirov, psihologinja in vzgojiteljica v Vzgojnem zavodu Kranj, ki se je z mladimi varovanci že petič zapored peš odpravila na več kot 170-kilometrsko pot iz Kranja do Pirana.

Iskrene čestitke.

Dogodki