kralj matjaž

V Črni na Koroškem 40. Maraton kralja Matjaža

Teden dni po uspešno izvedenem tekmovanju v gorskem teku K24 Ultra trail bo Črna na Koroškem popoldne vnovič v znamenju teka. Organizirajo namreč 40. Maraton kralja Matjaža – memorial Mirana Časa. Do petka se je za sodelovanje v teku na različne razdalje prijavilo okoli 50 tekačev, prijave pa so na prireditvenem prostoru možne še danes do 16. ure.

Preberi »

Novost: Črjanski raj, kjer bodo otroci v objemu neokrnjene narave in družbi kralja Matjaža preživeli nepozabne počitnice (FOTO)

Občina Črna na Koroškem je pred tremi leti s pomočjo evropskih sredstev iz programa Interreg v okviru projekta Na kult obnovila ter uredila prostore in objekt nekdanje šole v Koprivni, ki je namenjen vsem ljubiteljem narave, astronomije, kolesarjenja, hkrati pa ponuja možnost nastanitve z nočitvami, izvedbo piknikov, izobraževanj in različnih srečanj. Zdaj pa je za center doživetij, raziskovanj in učenja v neokrnjeni naravi dobila tudi upravitelja.

Preberi »

Tudi na 30. prireditvi Gradovi kralja Matjaža snežne in ledene skulpture

Čeprav zaradi epidemije v Črni na Koroškem letos drugo leto zapored ne bodo organizirali takšne prireditve Gradovi kralja Matjaža kot običajno, bodo tam konec januarja vseeno nastale ledene in snežne skulpture, potekal bo tudi nočni slalom. Na elektronski naslov turistične pisarne pa do 29. januarja sprejemajo fotografije skulptur od vsepovsod.

Preberi »

V Črni danes maraton kralja Matjaža

Tekači se bodo danes v Črni na Koroškem pomerili v 39. Maratonu kralja Matjaža. Tekli bodo lahko na 21 ali na 10 kilometrov, mlajši na tri kilometre in na 800 oz. 400 metrov, pripravljajo pa tudi tek družin na 1,2 kilometra dolgi progi. Start in cilj vseh tekov bo na nogometnem stadionu v Črni na Koroškem, so pojasnili v tamkajšnji športni zvezi.

Preberi »