Search
Close this search box.

V Črni na Koroškem 40. Maraton kralja Matjaža

Teden dni po uspešno izvedenem tekmovanju v gorskem teku K24 Ultra trail bo Črna na Koroškem popoldne vnovič v znamenju teka. Organizirajo namreč 40. Maraton kralja Matjaža - memorial Mirana Časa. Do petka se je za sodelovanje v teku na različne razdalje prijavilo okoli 50 tekačev, prijave pa so na prireditvenem prostoru možne še danes do 16. ure.

Tekaška prireditev se bo v športnem parku na Pristavi v Črni začela ob 17. uri, tekači pa se bodo podali na tek v šestih kategorijah.

V okolici Črne bodo tekli tekači na polmaratonski razdalji in na deset kilometrov, udeleženci pa bodo lahko tekli tudi na krajše razdalje. Starostne omejitve so pri prijavah na teku za mlajše, ki se bodo lahko pomerili v teku na tri kilometre ter na 800 in 400 metrov. Posebna kategorija je tudi družinski tek na 1200 metrov.

Preberite tudi: Konec tedna popolna zapora ceste Žerjav-Črna na Koroškem

Maraton kralja Matjaža v Črni organizirata Občina Črna na Koroškem in Športna zveza Črna, prireditev pa je posvečena ustanovitelju maratona v Črni Miranu Času.

V času maratona, ki je del dogajanja v okviru 66. Koroškega turističnega tedna, bodo začasno zaprte nekatere lokalne ceste na širšem območju Črne.

Dogodki