Prireditev Gradovi kralja Matjaža tudi letos povsod, ne le v Črni na Koroškem

Podobno kot lani so se v Črni na Koroškem tudi letos zaradi epidemije covida-19 odločili, da prireditev Gradovi kralja Matjaža izvedejo drugače kot ponavadi. Vse graditelje vabijo, da jim do 29. januarja pošljejo največ tri fotografije svojih gradov, ustvarjenih iz snega, ledu, lahko pa tudi iz drugih materialov. Najlepše bodo nagradili.
DSC_0284

Organizatorica pred epidemijo najbolj množično obiskane zimske prireditve na Koroškem, Občina Črna na Koroškem, sporoča, da bodo 30. Gradovi kralja Matjaža potekali “po vsej Črni na Koroškem, po vsej Koroški, po vsej Sloveniji in po vsem svetu”.

Graditelje in ustvarjalce vabijo, da se v prireditev vključijo tako, da ustvarijo svoj grad za kralja Matjaža tako, da zgradijo sneženi ali ledeni grad na svojem dvorišču, travniku ali parku, lahko pa ga izdelajo tudi iz kartonskih škatel, embalaže, papirja, plastike, kock, prav tako ga lahko narišejo na poljubno podlago.

Lahko pa izberete čisto svoj način in izdelate ali upodobite svoj grad tudi drugače, vaše ustvarjalnosti ne bomo omejevali. Pazite le, da boste pri izdelavi varni in boste spoštovali vse predpisane ukrepe,” so sporočili iz občine.

Vsi, ki želijo sodelovati, naj do 29. januarja na naslov tic@crna.si pošljejo največ tri fotografije svoje umetnine. V turistični pisarni bodo fotografije sproti objavljali na družbenem omrežju Facebook Snežni gradovi kralja Matjaža in na koncu s pomočjo kralja Matjaža tudi izbrali najlepšega v vsaki kategoriji glede na starost (do 15 let in nad 15 let) in vrsto izvedbe.

Proti koncu februarja pa bodo razglasili najlepše gradove in avtorjem podelili nagrade, so še sporočili iz črnjanske občine.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije