Tradicionalna prireditev Gradovi kralja Matjaža letos posebna, drugačna

Tradicionalna prireditev Gradovi kralja Matjaža, ki poteka vsako leto v Črni na Koroškem bo tudi letos. Tokratna, že devetindvajseta zapovrstjo bo letos drugačna, posebna, pridružijo pa se ji lahko graditelji iz celega sveta.
02-1

Na občini so ob tem zapisali: “Verjamemo in upamo, da bo prireditev v nekoliko drugačni obliki prav tako zanimiva in vesela, da se boste zvesti udeleženci in tudi tisti novi v dogajanje vključili, tako da nam vsem skupaj v teh težkih časih vsaj malo razvedri dolgočasne dni.”

29. Gradovi kralja Matjaža bodo letos potekali po vsej Črni, po celotni Koroški, po vsej Sloveniji in tudi po vsem svetu. Vse graditelje in ustvarjalce organizatorji namreč vabijo, da se vključite v prireditev in ustvarite svoj grad za kralja Matjaža. Predlagajo, da zgradite sneženi ali ledeni grad na svojem dvorišču, travniku, v parku… Lahko pa izdelate svoj grad iz drugih materialov, recimo iz kartonskih škatel, embalaže, papirja, plastike, kock … Svoj grad lahko tudi narišete na papir, na platno, karton ali steno …

Lahko pa izberete čisto svoj način in izdelate ali upodobite svoj grad tudi drugače, saj vaše ustvarjalnosti organizatorji ne bodo omejevali. “Pazite le, da boste pri izdelavi varni in boste spoštovali vse predpisane ukrepe,” opozarjajo.

Ko grad izdelate ali upodobite, ga fotografirajte in pošljite (največ 3 fotografije) na e-naslov: tic@crna.si.

V turistični pisarni bodo fotografije gradov shranili in jih sproti objavljali na Facebook stran: “Snežni gradovi kralja Matjaža”. Ob koncu prireditve si bo vse fotografije ogledal kralj Matjaž in med gradovi izbral najlepšega v vsaki kategoriji, najlepši grad pa boste lahko izbrali tudi obiskovalci. Avtorji izbranih gradov bodo prejeli tudi zanimive in lepe nagrade.

Prireditev bo letos trajala od 1. januarja 2021 do 31. januarja 2021, torej imate čas za ustvarjanje kar cel mesec. V februarju, ko goduje Matija, torej tudi kralj Matjaž, pa bodo razglasili najlepše gradove in avtorjem podelili nagrade.

Organizatorji pa ob tem vabijo tudi vse graditelje in obiskovalce, ki ste v preteklih letih že sodelovali ali obiskali prireditev Gradovi kralja Matjaža, da v januarju 2021 na svojih družabnih profilih objavite najbolj zabavne in zanimive fotografije s prireditev. Tudi oni bodo na Facebook profilu “Snežni gradovi kralja Matjaža” objavili zanimive fotografije iz vseh 28 preteklih prireditev.

“Obiščite nas, pridružite se zabavi, skupaj bomo pričarali pravljično in čarobno vzdušje in si polepšali mrzle januarske dni – pa tudi ponovno prebudili kralja Matjaža,” vabijo organizatorji.

Preberite še: Snežno kraljestvo že dobiva novo podobo, kralj Matjaž še izbira Alenčico (FOTO)

VIR: Občina Črna na Koroškem

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije