izlet

Slovenske gorice – razkošje za vse letne čase: Benedikt in njegovi turistični dragulji

Če se iz Ptuja zapelješ na sever proti Gornji Radgoni, te pot pripelje v Benedikt, potopljen v svet Slovenskih goric, v območju med Dravo in Muro. Od avstrijske meje na severu do meje s Hrvaško na jugu, je to svet nežnega zelenega gričevja zapredenega v mrežo vinske trte, šahovnico raznobarvnih polj, gručastih zaselkov in cerkvami po slemenih in dolinah. Tukaj je tudi voda, seveda! Zdravilna, termalna, mineralna!

Preberi »

Turistični razgledi nad Slovenijo: Obiskali smo Pomurje in reko Muro (FOTO)

To je občasna rubrika, ki nas vabi na potep po Sloveniji. Pripoveduje o dediščinah vseh vrst, izpostavlja doživetja in govori o dejstvih turizma, vrednih ogleda, okušanja in lepega spomina. Tokrat predstavljamo novo turistično zgodbo iz projekta Mura Raba Tour znotraj programa sodelovanja Interreg Slovenija – Madžarska. Mura Raba Tour; Slovenija.

Preberi »

Mura Raba Tour: Doživetja v Porabju (FOTO)

To je občasna rubrika, ki nas vabi na potep po Sloveniji. Pripoveduje o dediščinah vseh vrst, izpostavlja doživetja in govori o dejstvih turizma, vrednih ogleda, okušanja in lepega spomina. Tokrat predstavljamo novo turistično zgodbo iz projekta Mura Raba Tour, znotraj programa sodelovanja Interreg Slovenija – Madžarska. Gremo v Porabje.

Preberi »

Tematska družinska dogodivščina v Radljah

V Radljah ob Dravi je nastala nova priložnost za družinski izlet – Zelene dogodivščine graščaka Marenberškega. Tematsko-orientacijska pustolovščina skozi katero bo vsa družina spoznala naravne, kulturne, rekreacijske in kulinarične kotičke njegovega posestva na povsem nov in privlačen pristop. S pomočjo kontrolnih točk, si boste nabirali grofove točke – z njimi pa si prislužili pravo nagrado.

Preberi »

Naj družinski izlet – Alpake tudi na Koroškem!

Ste že kdaj videli alpake? Sploh veste, kaj to je? Ne? Pa veste, da jih v Sloveniji ni veliko in da jih imamo na Koroškem? Še več, z njimi lahko opravite nadvse zanimiv sprehod in pridružijo se vam tudi na pikniku. Se sliši zanimivo?

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.