dom starostnikov

Razmere v domu starejših v Črnečah so se umirile

Po nedavnem večjem izbruhu okužb z novim koronavirusom med stanovalci Koroškega doma starostnikov v Črnečah so se razmere v domu umirile, ta teden bodo tako začeli sprejemati nove stanovalce. Tudi v Domu upokojencev Idrija so se uspešno spopadli z izbruhom okužb, s čimer se je ob ponedeljkovem obisku seznanil minister za delo Janez Cigler Kralj.

Preberi »

Ponoven vdor koronavirusa v Koroški dom starostnikov Črneče, obiski prepovedani

V Sloveniji se je v včeraj začelo prostovoljno množično cepljenje proti covidu-19. Cepili so nekaj najbolj izpostavljenih zaposlenih v bolnišnicah ter domovih za starejše, večji del cepiv pa so namenili za stanovalce domov, ki covida-19 niso preboleli in so se želeli cepiti. Po cepljenju okoli 8000 starejših sicer ne poročajo o stranskih učinkih. Cepljeni pa so bili že tudi prvi stanovalci doma starejših v Črnečah, kjer so danes ponovno zabeležili vdor okužbe na enega od oddelkov.

Preberi »

V DSO Črneče brez aktivnih okužb med stanovalci. V slovenjgraški bolnici 11 novih okužb

V četrtek v Sloveniji potrdili 1813 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 71. Največ v Dravogradu. Dobre novice pa prihajajo iz doma starejših v Črnečah, kjer trenutno ni aktivno okužen noben stanovalec. Iz SB Slovenj Gradec pa so sporočili, da so včeraj zabeležili 11 novih okužb, so se pa razveselili rezultatov hitrih testov, s katerimi so zaključili danes. Testirali so 516 zaposlenih, pozitivni so bili le trije.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun