dom starostnikov

V domu starejših Črneče pri cepljenih stanovalcih okužbe potekale z blagimi simptomi ali celo brez njih

Po cepljenju proti covidu-19 med starejšo populacijo, zlasti v domovih za starejše, se je zmanjšal pritisk na bolnišnice. Poleg tega pa iz domov za starejše, pa tudi iz UKC Ljubljana poročajo o tem, da so tisti, ki so se z novim koronavirusom okužili med prvim in drugim odmerkom cepiva, preboleli covid-19 z zelo blagimi simptomi ali brez.

Preberi »

Razmere v domu starejših v Črnečah so se umirile

Po nedavnem večjem izbruhu okužb z novim koronavirusom med stanovalci Koroškega doma starostnikov v Črnečah so se razmere v domu umirile, ta teden bodo tako začeli sprejemati nove stanovalce. Tudi v Domu upokojencev Idrija so se uspešno spopadli z izbruhom okužb, s čimer se je ob ponedeljkovem obisku seznanil minister za delo Janez Cigler Kralj.

Preberi »

Ponoven vdor koronavirusa v Koroški dom starostnikov Črneče, obiski prepovedani

V Sloveniji se je v včeraj začelo prostovoljno množično cepljenje proti covidu-19. Cepili so nekaj najbolj izpostavljenih zaposlenih v bolnišnicah ter domovih za starejše, večji del cepiv pa so namenili za stanovalce domov, ki covida-19 niso preboleli in so se želeli cepiti. Po cepljenju okoli 8000 starejših sicer ne poročajo o stranskih učinkih. Cepljeni pa so bili že tudi prvi stanovalci doma starejših v Črnečah, kjer so danes ponovno zabeležili vdor okužbe na enega od oddelkov.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun