Search
Close this search box.

Težave pri začetku gradnje doma starostnikov v Mislinji

V občini Mislinji se je zaradi začetnih zapletov pri podpisu soglasij, se je postopek glede na pričakovani termin pričetka gradnje zavlekel

Kot smo že poročali, si Občina Mislinja že dalj časa prizadeva za izgradnjo doma za starejše in je bilo prvotno načrtovano, da ga bodo dobili do konca leta 2022. Vendar, se žal to ni zgodilo. Za pojasnilo smo povprašali na Občino Mislinja.

Iz občine so nam odgovorili, da je za gradnjo doma starejših občanov investitor podjetje SeneCura, ki je je pridobilo koncesijo za izvajanje dejavnosti s strani Republike Slovenija, v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja.

Zaradi začetnih zapletov pri podpisu soglasij enega od lastnikov zemljišč, ki mejijo na njihovo gradbeno parcelo, se je žal postopek glede na pričakovani termin pričetka gradnje zavlekel. Omenjena soglasja so bila na koncu vendarle podpisana, tako da po naših zadnjih informacijah, ni več ovir za pridobitev gradbenega dovoljenja za načrtovano gradnjo“, so še sporočili.

Prav tako je Občina Mislinja uredila cestno infrastrukturo za dostop do gradbene parcele, s čimer so zagotovljeni tudi ti pogoji za pričetek gradnje.

Upamo, da investitorja omenjeni težave, vključno z gospodarsko krizo zaradi vojnih razmer v vzhodni Evropi, ne bodo odvrnili od načrtovane investicije in se bomo lahko veselili nove pridobitve v Občini Mislinja“, so optimistični na Občini Mislinja.

Dom za starejše v Mislinji bi naj imel 150 postelj, del bo predstavljal oddelek za dementne.

Podjetje SeneCura, ki je zadnjih pet let del francoske skupine Orpea, v Sloveniji že upravlja nekaj domov in pospešeno gradi nove. Podjetje je bilo uspešno tudi na zadnjem razpisu ministrstva za delo za podelitev koncesij, in sicer z lokacijami v Rušah, Šentjerneju in Mislinji, kjer bi skupno zagotovili 450 mest.

Dogodki

V občini Mislinji se je zaradi začetnih zapletov pri podpisu soglasij, se je postopek glede na pričakovani termin pričetka gradnje zavlekel