Search
Close this search box.

Janja Šegel na mednarodnem mitingu v Gradcu osvojila kar 3 zlata odličja

Ta konec tedna je v Gradcu potekal močan mednarodni miting Arus Graz Trophy, na katerem so sodelovali tudi nekateri izmed naših najboljših plavalk in plavalcev.

Najboljša v slovenski ekipi je bila Janja Šegel (Fužinar Ravne), ki je zmagala 50 in 100 m hrbtno ter na 100 m prosto. Uspeh je dopolnila z drugima mestoma na 200 m prosto in hrbtno.

Janja je bila z rezultatom dokaj zadovoljna: »Posebej dober se mi zdi nastop na 100 m hrbtno, na 100 m prosto pa sem si želela dosežek pod 55 sekundami. A za to obdobje je v redu, saj sem še v polnem treningu«, je strnila vtise in dodala, da je vse podrejeno nastopu na olimpijskih igrah v Parizu in da bo prvi resnejši test šele evropsko prvenstvo v Beogradu.

Poleg Janje Šegel so v Gradcu plavali še Katja FainTara VovkTia PrimcPrimož Šenica Pavletič in Juš Berložnik, iz mlajših selekcij reprezentance pa še Nija GerdejEma ČerinSvit Popović in Filip Podobnik.

Nija Gerdej (Fužinar Ravne) je zmagala na 200 m prsno, na 50 m hrbtno in 100 m prsno pa je osvojila tretji mesti.

Glede na to, da je večina članskih reprezentantov ravno po pripravah, je selektor reprezentance Gorazd Podržavnik ocenil, da so nastopili v skladu s pričakovanji in da je njihovo plavanje na zelo solidnem nivoju za ta čas, zato gredo lahko optimistično v glavni del letne sezone. Dodal je, da so tudi mlajši tekmovalci zabeležili nekaj zelo dobrih rezultatov,  kar je zelo spodbudno za mladinsko evropsko prvenstvo.

Vir: Plavalna zveza Slovenije

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Ta konec tedna je v Gradcu potekal močan mednarodni miting Arus Graz Trophy, na katerem so sodelovali tudi nekateri izmed naših najboljših plavalk in plavalcev.