Sto let praznuje najstarejša stanovalka slovenjgraškega doma starostnikov (FOTO)

Danes je v poslovni enoti Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu, svoj 100. rojstni dan praznovala njihova najstarejša stanovalka. Ob tej priložnosti jo je obiskala tudi naša ekipa.

Gospa Ivana Vranjek je po rodu Slovenjgradčanka, rodila se je namreč času Kraljevine Jugoslavije v Šmartnem pri Slovenj Gradcu v družini Špegel, na manjši kmetiji, s štirinajstimi otroki. Poročila se je z gozdarjem in ustvarila sta si družino. Njuno srečo sta kronala dva otroka.

Zaposlena je bila v slovenjgraški Mladinski knjigi, kjer je bila kar 30 let vodja poslovalnice. Zato ni presenečenje, da je zelo rada tudi brala. Danes ji oči žal tega ne dopuščajo več. Zelo rada je prepevala, tudi v zboru, bila je članica raznih društev.  je pa tudi ljubiteljica živali.

Slavljenki je za visok jubilej prišel čestitati tudi župan MO Slovenj Gradec, g. Tilen Klugler

Danes se dobro počuti v domu starostnikov, kjer pravi, da so do nje prijazni, vedno pa se razveselil tudi številnih obiskov, ki jih danes zagotovo ne bo manjkalo. Med drugim so ji že prišli voščit slovenjgraški župan, predsednik ZB, predsednik DU, njena družina in prijatelji. Z njo pa so v parku slovenjgraškega doma starostnikov nazdravili in ji zapeli tudi ostali stanovalci.

FOTOGALERIJA

Slavljenki želimo še mnogo zdravih in aktivnih let tudi v ekipi Koroških Novic.

Dogodki