Motorist pri omejitvi hitrosti 50 km/h vozil 92 km/h in pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Celje so 30.7.2022 nekaj pred 21. uro pri izvajanju meritev hitrosti izven naselja Spodnje Stranice, kjer je bila hitrost vožnje s postavljenim prometnim znakom omejena na 50 km/h, izmerili hitrost vozniku motornega kolesa, kar 92 km/h.

Zaradi opisanega ga je policist s predpisanimi znaki pričel ustavljati, vendar 34 letni motorist prepisanih znakov ni upošteval, ter ni ustavil vozila, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri Frankolovega. Policista sta zapeljala za njim in ga s službenim vozilom ustavila.

Ob tem sta ugotovila, da je vozil močno pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0.93 mg/l alkohola v izdihan zraku.  

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov, mu je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, predlagan pa bo v postopek na Okrajno sodišče v Celju, oddelek za prekrške. Za storjene prekrške je predpisana globa v skupni višini 1900 € in 26 kazenskih točk. Slednje pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.