Search
Close this search box.

V regijski bolnišnici pozivajo k cepljenju. Lavre: “Bodimo solidarni in skupaj premagajmo to zahrbtno epidemijo, ki ji v sodobni zgodovini še ni bilo primere”

V SB Slovenj Gradec spremljajo izpolnjevanje PCT pogoja med zaposlenimi in beležijo kar 73% manj pozitivnih na Covid-19 kot v lanskem letu.
Fotografija je simbolična

V SB Slovenj Gradec je trenutno polno cepljenih 72% zaposlenih, od tega jih je že 24% prejelo poživitveni odmerek. Izpolnjen PC pogoj (preboleli in cepljeni) pa beležijo v 73,5%. Najvišjo precepljenost beležijo med zdravniki, ki je 93%. Med zaposlenimi pa izvajajo tudi redna testiranja.

V primerjavi z lanskim letom (2020) ugotavljajo, da je bilo med zaposlenimi za Covid-19 tak čas obolelih 291 oseb. Letošnje leto pa so do konca oktobra potrdili okužbo s Covid-19 med 69 zaposlenimi oz. 73% manj kot leto prej. Pri 11 zaposlenih, ki so bili polno cepljeni je bilo ugotovljeno, da je okužba nastopila v domačem okolju. Zaposleni, ki so bili pozitivni na Covid-19 so bili večinoma asimptomatski, v nekaterih primerih pa s samo blažjimi simptomi.

Dr. Natalija Krajnc, dr. med., v. d. strokovne direktorice je ob tem povedale: »Tudi sicer priporočamo vsem, ki še niso cepljeni, da možnost cepljenja izkoristijo čim prej, saj le tako omogočimo visoko zaščito proti okužbi in blažje prebolevanje v primeru okužbe. Potrebno je vedeti, da je dosežena dovolj visoka zaščita približno dva tedna po drugem odmerku cepiva, zato je ob trenutnem ponovnem slabšanju epidemiološke slike nujno opraviti cepljenje čim prej. S tem preprečimo lastno okužbo in bolezen  v težji obliki, pa tudi širjenje na ostale, ranljive skupine oseb v naši okolici.«

Janez Lavre, dr. med, direktor pa je dejal: »Vse, ki se še niso cepili prosimo, da to storijo čim prej in tako pomagajo vsem, posebej pa ranljivim skupinam, da bo naš zdravstveni sistem in vsi zaposleni na voljo za vse, ki potrebujejo zdravstvene storitve, ki niso povezane s Covid-19. Bodimo solidarni in skupaj premagajmo to zahrbtno epidemijo, ki ji v sodobni zgodovini še ni bilo primere.«

Besedilo: Splošna bolnišnica Slovenj Gradec

Dogodki

V SB Slovenj Gradec spremljajo izpolnjevanje PCT pogoja med zaposlenimi in beležijo kar 73% manj pozitivnih na Covid-19 kot v lanskem letu.