kazen

Po inšpekcijskem nadzoru lastnik lokala v pisarni fizično napadel zdravstvenega inšpektorja ter zbežal

Inšpektorji so od 15. do vključno 21. marca opravili 3397 nadzorov, izrekli 35 prekrškovnih sankcij, 371 opozoril in 123 upravnih ukrepov. V zvezi z domnevnim cepljenjem v nasprotju s strategijo je v teku 13 postopkov. Inšpektorji za velikonočne praznike napovedujejo poostren nadzor, spoštovanje ukrepov bo konec tedna preverjala tudi policija.

Preberi »

Fajonova poziva k amnestiji za dijake. Janša odgovarja: “Dijakom ste izjemno slab vzor. Zberite denar in plačajte globe”

Predsednica SD Tanja Fajon je pozvala prvake koalicijskih strank, naj poskrbijo za uveljavitev amnestije za dijake, ki so zaradi udeležbe na shodu za odprtje šol prejeli pozive k sodniku za prekrške. Premier Janez Janša meni, da bi v SD morali prevzeti odgovornost za ravnanja, ki so jih povzročili “z javnim hujskanjem zoper preventivne ukrepe”.

Preberi »

Testiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih brez večjih nepravilnosti, konec tedna poostren nadzor policije

Po prvih ugotovitvah inšpektorjev pri testiranju v vzgojno-izobraževalnih zavodih prejšnji teden ni prihajalo do večjih nepravilnosti. V luči sprostitve ukrepov pa so največ kršitev ugotovili v zvezi z upoštevanjem medsebojne razdalje v trgovinah. Policija je za konec tedna napovedala poostren nadzor v prometu, na smučiščih in v turističnih krajih.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun